Administrație locală

300 de lămpi de tip led au fost montate în comuna Mircea Vodă

Luna aceasta a fost finalizat proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public din comună. Fondurile pentru această investiție au provenit de la Administrarea Fondului de Mediu (AFM). Autoritățile locale au accesat Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.
„Proiectul de modernizare a iluminatului public la nivelul comunei, prin care au fost montate 300 de lămpi de tip led, a fost finalizat. Totodată a fost depusă la AFM documentația pentru decontarea lucrărilor”, a precizat primarul, George Ionașcu.
Amintim că proiectul – Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public în comuna Mircea Vodă, județul Constanța – a fost aprobat anul trecut. Finanțarea nerambursabilă este de 498.413,27 lei și reprezintă 87,33% din valoarea cheltuielilor eligibile
Programul desfășurat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a vizat modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat ce au un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu led, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiție.
Prin modernizarea sistemului de iluminat public s-a urmărit creșterea eficienței iluminatului public din punct de vedere al scăderii costurilor de consum energetic precum și creșterea gradului de securitate a cetățenilor din cadrul comunității și de asemenea se are în vedere și creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale.
Din punct de vedere al protecției mediului se propune reducerea poluării luminoase și a poluării cu emisii de CO2.
Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătățirea orientării în trafic, îmbunătățirea climatului social și cultural pentru creșterea siguranței activităților pe timpul nopții. Totodată, iluminatul corespunzător al trotuarelor reduce substanțial numărul de agresiuni fizice, conducând la creșterea încrederii populației pe timpul nopții, scăderea infracționalității și securitate sporită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*