Administrație locală

10 oboare care scad preturile la taraba

Producatorii agricoli si crescatorii de animale din nordul judetului vor avea ocazia, in cateva luni, sa-si comercializeze produsele intr-un spatiu special amenajat.

Acest lucru va fi posibil datorita Consiliului Judetean Constanta (CJC), care va pune bazele unui nou obor la iesirea din localitatea Cogealac, ce se va intinde pe o suprafata de 30.000 de metri patrati. Construirea oborului face parte dintr-un amplu program al CJC privind modernizarea mediului rural si care include constructia a zece oboare in mai multe comune. „Cel mai probabil, lucrarile vor incepe in acest an. De asemenea, un obor similar dorim sa amenajam si la Ghindaresti, asta deoarece, in partea de nord a judetului, nu avem niciun spatiu de acest gen, iar in sud avem trei”, a spus vicepresedintele CJC, Cristian Darie.
Conducerea Consiliului a mai apreciat ca programul de construire a oboarelor are o deosebita importanta pentru dezvoltarea economica si sociala, care trebuie sa fie strans legata de imbunatatirea infrastructurii rurale.
Decizia de a amenaja acest targ a fost salutata de conducerea administratiei locale din Cogealac. „Noi, cei din nordul judetului, aveam nevoie de un astfel de obor, unde sa ne putem vinde animalele si granele. Asta pentru ca, pana acum, eram nevoiti sa parcurgem 40 – 50 de kilometri pana la Medgidia pentru a ne expune produsele. In plus, constructia oborului la Cogealac ii va ajuta si pe fermierii din sudul judetului Tulcea, care, la randul lor, nu au unde sa vanda roadele campului”, a spus primarul comunei Cogealac, Gheorghe Alexa.
Programul „10 oboare”, initiat de CJC in urma cu trei ani, are scopul de a oferi posibilitatea agricultorilor constanteni de a-si vinde marfa intr-un cadru organizat, dar mai ales de a reduce importurile de legume si fructe. Pana acum, prin acest program au fost inaugurate oboare la Negru Voda, General Scarisoreanu si Cobadin.
„Speram sa mai reducem din numarul intermediarilor, care umfla pretul produselor agricole de doua sau trei ori. In afara de acest lucru, deschiderea targurilor inseamna conditii si standarde civilizate pentru agricultorii din Dobrogea, care au ocazia de a comercializa produse traditionale romanesti. De aceea, incercam sa-i incurajam si pe crescatorii de animale sa-si desfaca produsele in aceste targuri”, a spus, la lansarea proiectului, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*