Actualitate

Delfinariul Constanta va fi modernizat

De aproximativ doua saptamani, Delfinariul din Constanta s-a transformat intr-un adevarat santier, pentru ca au inceput lucrarile de reabilitare in cadrul proiectului finantat cu fonduri europene „Cresterea atractivitatii turistice a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta”, in valoare de aproximativ 13 milioane de lei.
La finalizarea lucrarilor vom avea un cu totul alt Delfinariu. „Capacitatea pentru spectatori va creste de la 600 la 1.250 de locuri, gradenele actuale urmand a fi inlocuite cu scaune. Prin dublarea numarului de vizitatori exista posibilitatea unei reduceri a costului biletului, insa acest lucru se va intampla numai dupa o analiza din punct de vedere economic. In urma acestor modificari vor fi create noi spatii pe care le vom folosi pentru exponatele pe care pana acum nu le-am putut prezenta vizitatorilor nostri. De asemenea, dupa modernizare, locatia de vara a spectacolelor cu delfini va fi acoperita, astfel ca delfinii nu vor mai fi mutati de doua ori pe an din bazin in bazin, asa cum s-a intamplat pana acum. In aceste conditii, bazinul pe care delfinii il folosesc acum iarna va ramane doar pentru foci, ceea ce inseamna ca vom mari oferta. Noul bazin va fi perfect pentru delfini, avand in vedere ca va fi aclimatizat corespunzator, delfinii nefiind obligati sa se mai confrunte cu canicula din timpul verii”, a declarat directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Adrian Balba.
In timpul verii, din cauza soarelui foarte puternic, apa din bazin devenea tulbure pe fondul favorizarii infloririlor algale. „Datorita filtrelor de lumina pe care le vom monta pe acoperisul bazinului nu vor mai exista astfel de probleme si vom avea tot timpul apa curata”, a explicat Balba. Acestea nu sunt singurele beneficii. Prin realizarea acestui proiect se vor crea 20 de noi locuri de munca. Proiectul este prevazut sa se termine in 14 luni, insa directorul Adrian Balba doreste ca, pana la inceperea sezonului estival 2014, Delfinariul Constanta sa fie pregatit pentru a primi vizitatori.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*