Investitii austriece in eoliene la Negru Voda

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala
Interesul pentru afacerile cu energie regenerabila a crescut considerabil in ultimii ani. Tot mai multi intreprinzatori vor sa construiasca hidrocentrale, turbine eoliene, campuri de panouri solare sau centrale bazate pe biomasa. Un impediment major in calea crearii parcurilor eoliene a fost de fiecare data costul unei investitii in sectorul energetic. Liberalizarea tarzie a pietei energiei si absenta unui cadru legislativ care sa incurajeze consumul de energii regenerabile au franat mult timp demarajul acestui sector economic.
Pentru intreprinzatori cu putere financiara mai redusa, Programul National pentru Dezvoltare Rurala va finanta proiecte de energie regenerabila cu valoare maxima de 200.000 de euro. Pe langa aceste fonduri care sunt destinate specific producerii de energie regenerabila, mai exista si alte surse pentru valorificarea resurselor regenerabile de energie. Tot Programul National pentru Dezvoltare Rurala acorda fonduri pentru dotarea cladirilor publice cu echipamente de energie regenerabila. in masura eligibilitatii, orice investitie poate fi dotata cu echipamente de energie regenerabila eficienta.
in trendul modernizarii se afla si orasul Negru Voda, unde cateva societati comerciale vor sa amplaseze generatoare pentru producerea energiei verzi. Primarul din Negru Voda, Ion Nicolin, sustine ca Primaria a incheiat un paretenriat de asociere, pentru moment, pe parcurs firmele urmand sa achizitioneze sau sa inchirieze terenuri in zona. Reprezentantii firmelor din Austria vor face toate investitiile necesare. Mai mult, vor acorda subventii autoritatilor locale in momentul lansari parcului eolian. Costurile energiei consumate de scoli si gradinite vor fi suportate tot de ei, a declarat primarul Ion Nicolin. El a adaugat ca acordul prevede la capitolul repartizarea beneficiilor acordarea a 1000 de euro pe an pentru fiecare generator amplasat pe terenul proprietarilor provati si a 2000 euro pe an, in cazul terenurilor aflate in gestiunea Consiliului Local. Suntem deschisi si sprijinim investitiile in zona. in afara fondurilor care merg la bugetul local, orice afacere in zona presupune folosirea fortei de munca, a mai spus primarul din Negru Voda.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2007

 • Resuscitarea satului romanesc

  Administratie locala
 • Interviu cu Presedintele Traian Basescu

  Administratie locala
 • Modernizarea caminului cultural la Pecineaga

  Administratie locala
 • Investitii austriece in eoliene la Negru Voda

  Administratie locala
 • Investitii in satul General Scarisoreanu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771