Laura Stroe: "Dobrogea ramane deschisa, indiferent de religie sau etnie"

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala
Reporter: A inceput numaratoarea inversa pentru alegerile europarlamentare. Ce masuri ati luat pentru a atinge procentului pe care vi l-ati propus?
L.S.S: Din punctul meu de vedere numaratoarea inversa a inceput in urma cu un an de zile, din momentul in care am primit sprijinul Filialei PNG CD Constanta pentru a fi candidatul judetului Constanta pe lista formatiunii la alegerile europarlamentare. Din acel moment am inceput pregatirea tehnica si informationala fata de institutiile U.E. si principiile ce stau la baza acestei constructii politice. Toate actiunile noastre se subscriu initiativelor la nivel national, iar eu ca si candidat eligibil, pe pozitia a 3-a am o misiune speciala de a reprezenta partidul PNG-CD si in alte judete. Sunt prezenta alturi de echipa PNG-CD la trainingul de campanie, emisiunile televizate si adunarile electorale. Aici, in judet, particip alaturi de caravana la toate deplasarile pentru a sta de vorba cu oamenii si a-i informa cu privire la importanta euroalegerilor si a ceea ce mi-am propus sa fac in calitate de europarlamentar.
Obiectivul nostru este de a fi peste media nationala a PNG-CD, postament pe care ne vom sprijini campania de la viitoarele alegeri locale si nationale. Zilnic iau masuri in ceea ce priveste campania si ma implic in buna sa functionare.
Reporter: Este greu, este usor?!
L.S.S: Credeti-ma nu este usor, dar in momentul in care te implici cu deplina responsabilitate, lucrurile intra in ordinea lor fireasca si rezultatele nu intarzie sa apara.
Reporter: Cum va interveni europarlamentarul Laura Stroe pentru Romania?
L.S.S: Tot ceea ce voi face, voi face in echipa! Suntem oameni capabili, cu bune cunostinte profesionale si avem, proiecte intocmite deja in ceea ce priveste Romania, iar eu personal, in ceeea ce priveste Dobrogea. Un prim proiect al echipei este infiintarea CENTRULUI ROMAN DE AFACERI de pe langa Parlamentul European, de care se va ocupa presedintele George Becali si secretarul general Catalin Dancu. Scopul acestui centru este de a pune cap la cap intentile financiare ale marilor companii europene si potentialul de piata al tarii noastre. Un alt punct pe pe agenda Centrului Roman de Afaceri este identificarea unor resurse private pentru agricultura romaneasca ce vor veni in completarea fondurilor structurale existente deja in programul agricol comun. Stim si ne doare in acelasi timp ca agricultorii din Romania o duc greu din punct de vedere financiar din cauza pretului scazut al produselor agricole si al eficientei reduse din lipsa de ingrasaminte si utilaje mecanizate. Este necesar a se infiinta mai multe burse agricole regionale care sa stabileasca un pret corect al graului, porumbului, recoltelor oleaginoase etc. Sa nu uitam sprijinul pe care trebuie sa-l acordam micilor fermieri si producatorilor individuali, care in opinia mea nu dispun de sumele necesare pentru modernizarea gospodariilor. Aici va fi examenul nostru si speram sa-l trecem cu brio!
Reporter: Dar pentru Constanta?
L.S.S: Binenteles ca pentru judetul Constanta, judetul meu, ma voi zbate foarte tare. Eu le-am promis oamenilor ca voi face ceva si sunt hotarata sa-mi duc la capat toate initiativele si promisiunile. Intentionez sa ma implic in promovarea si dezvoltarea turismului de la Vama Veche din Mangalia, pana la Sulina in Delta Dunarii, vom insista ca pe langa fondurile europene acordate, sa facem lobby pentru investitiile private in turism, dar cu mari firme din Uniunea Europeana. Porturile maritime si fluviale ale Dobrogei de la Mangalia pana la Sulina vor beneficia de o atentie deosebita din partea noastra, prin gasirea unor finantari private din U.E. care sa dezvolte activitatea portuara, infrastructura aferenta, ceea ce va duce la cresterea numarului de locuri de munca bine platite.
Reporter: Care sunt temele pe care va sprijiniti campania pentru Parlamentul European
L.S.S: Toleranta Dobrogeana. Aceasta Dobroge va fi deschisa si libera, indiferent de religie sau etnie caci noi vom actiona unitar. Noi avem o solutie politica puternica, bine intemeiata si curata, avem entuziasm si credinta, avem si bune cunostinte profesioinale si dorim sa aratam romanilor de pretutindeni o alta fata a politicii, o fata europeana, favorabila oamenilor. Traditia si valorile pot sustine o tema politica actuala, deoarece prezentul nostru orientat realmente catre viitor, nu poate fi sprijinit decat pe un respect asumat fata de valorile traditionale care au rezistat din istorie. Asa vom putea sa aratam Europei cine suntem cu adevarat!

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2007

 • Laura Stroe: "Dobrogea ramane deschisa, indiferent de religie sau etnie"

  Administratie locala
 • Posibila poluare cu tritiu la Cernavoda

  Administratie locala
 • Judecatorii salveaza Guvernul

  Administratie locala
 • Reabilitare totala a unitatii de invatamant din Rasova

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean finanzeaza scoala din Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771