Podul existent pe DC 38 Băneasa – Tudor Vladimirescu a intrat în reparații

Octombrie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Autoritățile locale au semnat ordinul de începre a lucrărilor de reparație și consolidare a podului ce se află în dreptul bornei kilometrice 1,820 de pe DC 38 Băneasa – Tudor Vladimirescu.
Lucrările fac parte din proiectul - Modernizare drumuri și străzi comuna Băneasa. Investiția include consolidare, lărgire și asfaltare pe DC 38 tronsonul Făurei-Tudor Vladimirescu, un număr de 4 străzi principale în satul Negureni, 4 străzi în localitatea Băneasa și strada principală din satul Tudor Vladimirescu. 
Proiectul se realizează cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a II a, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Scopul principal al acestei intervenții este acela de a capta apa pluvială ce se scurge de pe versanți dar și pentru a evita inundarea drumului comunal DC 38. Podul va fi consolidat pe o lungime de 10 metri, totodată va fi refăcut și canalul de colectare a apei.
Instituțiile de învățământ din Băneasa vor fi modernizate 
Primaria Băneasa a atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor din cadrul proiectului CERS “Clean Energy for Rural Schools” finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 și Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021, Apelul “Îmbunătățirea Eficienței Energetice. 
Proiectul are ca scop modernizarea instituțiilor de învățământ de la nivelul comunei, este vorba despre Liceul Teoretic Băneasa și școlile generale din Băneasa, Făurei și Negureni.
„Am semnat contractul cu firma ce a fost declarată câștigătoare în urma licitației, până pe 15 noiembrie au termen pentru realizarea proiectului tehnic. Următorul pas va fi începerea lucrărilor de execuție”, a precizat primarul Paul Coliș.
Lucrările presupun izolarea pereţilor exteriori și a soclului cu un strat de polistiren expandat; înlocuirea tâmplăriei existente (uși și ferestre exterioare), cu tâmplărie din PVC; izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, cu materiale termoizolante eficiente; înlocuirea centralelor termice sau instalarea unora mai performante energetic cu  combustibil biomasă lemnoasă; montare panouri solare pentru asigurarea apei calde de consum în toate grupurile sanitare; înlocuirea surselor de iluminat fluorescente cu surse de iluminat tip led.
Valoarea investiției se ridică la suma de 1.567.000 lei la care se adaugă 297.730 lei TVA.

Articole din editia din data de Octombrie 2021

 • Lucrările de înființare a trotuarelor din Cogealac sunt în plină desfășurare

  Administratie locala
 • Lucrări de asfaltare a drumurilor din Osmancea

  Administratie locala
 • Străzile Șipotei și Cantonului din Văleni au fost pietruite

  Administratie locala
 • Podul existent pe DC 38 Băneasa – Tudor Vladimirescu a intrat în reparații

  Administratie locala
 • Rețeaua electrică pentru uz casnic din Istria va fi extinsă

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771