Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

Octombrie 2021, Lacramioara Chirita

Social

Autoritățile locale din comuna Cumpǎna, ca de fiecare dată, în ajunul Praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, au onorat, așa  cum se cuvine, Armata României pentru eroismul și jertfele bravilor săi militari, dovedite de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor noastre naționale: suveranitate, independență, unitate și indivizibilitate.                       
Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.
Au fost depuse coroane de flori la cele patru monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din primul și al doilea Război Mondial.
Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat. Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasă oficiată de preotul paroh al Bisericii Sf. Parascheva din Cumpăna, iar mai apoi, edilul șef al administraţiei locale, Mariana Gâju a susţinut o scurtă alocuţiune cu privire la însemnătatea acestei zile atât de importante.
La eveniment au participat și reprezentanți ai Asociației „Cumpăna Tinerilor”, ce au ținut să depună o coroană de flori în cinstea Eroilor Armatei Române.
Cu această ocazie reprezentanții administrației publice locale Cumpăna au mers la locuința domnului Ceapa Ion, în vârstă de 104 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna, rămas în viață, pentru a - i oferi o sumă simbolică și o diplomă în semn de respect și prețuire.
“De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri. La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!”, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2021

 • Lucrările de înființare a trotuarelor din Cogealac sunt în plină desfășurare

  Social
 • Lucrări de asfaltare a drumurilor din Osmancea

  Social
 • Străzile Șipotei și Cantonului din Văleni au fost pietruite

  Social
 • Podul existent pe DC 38 Băneasa – Tudor Vladimirescu a intrat în reparații

  Social
 • Rețeaua electrică pentru uz casnic din Istria va fi extinsă

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771