Administrație locală

Școală nouă pentru elevii din Albești

Autoritățile locale din Albești au scos la licitație pentru a doua oară obiectivul de investiții – Construire și dotare școală cu clasele I-VIII sat Albești, comuna Albești, județul Constanța. Investiția se realizează cu fonduri europene.
Primăria Albești a obținut finanțare europeană, pe Programul Operațional Regional, axa 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, pentru construirea unei școli noi în localitate.
„Am inițiat procedura de licitație în luna iunie dar din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții nu s-a prezentat nici o societate. Am fost nevoiți să actualizăm devizul financiar și în luna august am aprobat, în ședința de Consiliu Local, noii indicatorii tehnico-economici. Luna aceasta a fost reluată procedura de licitație pentru desemnarea unui constructor”, a precizat primarul Gheorghe Moldovan.
Noua instituție de învățământ va fi construită pe strada Ion Mecu, pe un teren în suprafață de 5000 metri pătrați. Clădirea va avea o suprafață totală de 1460 metri pătrați, amprenta la sol fiind de 730 metri pătrați. La parter vor fi amenajate patru săli de clasă, cancelaria, birou sercretariat, birou director, cabinet medical, grupuri sanitare dar și o magazie de depozitare.
La etaj clădirea va fi compartimentată în patru săli de clasă, cabinet informatică, cabinet limbi străine, grupuri sanitare și o bibliotecă.
Valoarea investiției se ridică la suma de 6,5 milioane lei, iar termenul de execuție al lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*