Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

Septembrie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

În perioada 4 – 9 octombrie ECOTIC, Primăria Comunei Mihai Viteazu și Consiliul Județean Constanța îndeamnă locuitorii comunei Comunei Mihai Viteazu să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5 kg cumulate să primească un premiu instant.
Punctul de colectare se află la sediul Primăriei Mihai Viteazu.
Locuitorii comunei beneficiază de serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 0771 006 485. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.
„Pe parcursul anului 2021 am implementat treptat conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile în mediul rural. Suntem bucuroși că rezultatele nu au întârziat să apară, deși mai avem multe de făcut în acest sens. Este vorba de un efort comun pe care firma de colectare îl face împreună cu administrația publică locală dar mai ales împreună cu populația. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii din aceste zone să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente electrice și electronice, și, astfel, să deviem de la depozitare o cantitate cât mai mare de deșeuri” declară George Manescu, Managing Director Ecogreen Construct.
 „Comune Curate” Mihai Viteazu face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, A.D.I. Dobrogea. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.
Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. 
“Pentru o comuna Mizai Viteazu curată și civilizată, pentru o urbe verde și prietenoasă cu mediul înconjurător, trebuie să colectăm separate deșeurile și să nu mai aruncăm gunoiul la întâmplare. Schimbarea trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și civilizat. Eu ajut mediul și vă provoc să o facem împreună”, a declarat edilul comunei Mihai Vitezu, Gheorghe Grameni. 

Articole din editia din data de Septembrie 2021

 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Recepție finală la lucrările de construire a Dispensarului medical din Cheia

  Administratie locala
 • Organigrama Primăriei Dumbrăveni a fost aprobată de consilierii locali

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Cogealac reuniți în ședință ordinară

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771