Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Politic

Antoneta Prodan a fost revocată din funcție de către Prefectul Silviu Coșa. Consilierii PMP au protestat față de această decizie prin neparticiparea la ședința ordinară din luna septembrie.
Este a treia încercare a opoziției din Castelu de a o elimina pe Antoneta Prodan din funcția de viceprimar al comunei. Motivul: o incompatibilitate din perioada 2012 – 2013, când Antoneta Prodan a deținut funcția de viceprimar și reprezentant (neremunerat) al primarului în Consiliile de Administrație ale școlilor din localitate. 
Chiar dacă dosarul s-a judecat de două ori în instanță, pe aceeași speță, consilierii din opoziție vor să o demită pe viceprimăriță, cu ajutorul prefectului liberal Silviu Coșa. Prefectul Silviu Coșa a înregistrat dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța, pentru revocarea din funcție a Antonetei Prodan, prin anularea hotărârii Consiliului Local Castelu nr. 65/2020 privind alegerea viceprimarului, pe care o consideră ilegală.
În consecință față de „excesul de putere al prefectului” de a anula HCL 65/2020 privind alegerea viceprimarului, consilierii locali ai PMP Castelu au refuzat să participe la ședința ordinară a Consiliului Local.
Antoneta Prodan spune că ceea ce face Prefectura este un abuz grosolan, în condițiile în care potrivit Legii nr. 59/2019, care modifică Legea 161/2003 (art. 91): „Starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate. De ce onor prefectul politic, din același partid cu cei care au solicitat revocarea mea, nu a catadicsit să ceară revocarea mea la începutul mandatului și s-a trezit abia acum la un an de la învestirea în funcție?” 

Articole din editia din data de Septembrie 2021

 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Politic
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Politic
 • Recepție finală la lucrările de construire a Dispensarului medical din Cheia

  Politic
 • Organigrama Primăriei Dumbrăveni a fost aprobată de consilierii locali

  Politic
 • Consilierii locali din Cogealac reuniți în ședință ordinară

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771