Educație

Cursuri de canto și dansuri populare pentru copiii din Amzacea

În această vară, autoritățile locale din Amzacea au inițiat un proiect ce are ca scop transmiterea tradițiilor naționale din generație în generație. În acest sens, copiii din comună pot participa gratuit la cursuri de dans popular și canto popular.
În luna iunie a fost înființat ansamblul Amzăcenii în cadrul căruia s-au înscris 44 de copii din Amzacea și General Scărișoreanu. Profesorii coregrafi, Mihai Călin și Marina Georgiana Călin le insuflă elevilor dragostea față de obiceiurile tradiționale și îi ajută să descopere tainele dansului popular.
Cursurile de dans se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă în cadrul căminelor culturale din Amzacea și General Scărișoreanu. 
Totodată, autoritățile le-au oferit copiilor din comună șansa de a face cursuri de canto popular sub îndrumarea solistului de muzică populară și instructor de canto, Viorica Nica. Cursurile au început în luna august și sunt frecventate de 6 copii din Amzacea. Profesorul Viorica Nica desfășoară un proiect care are ca scop pregătirea și promovarea copiilor talentați pe parte de folclor din județul Constanța. După o lună de zile, trei copii sunt pregătiți să urce pe scenă pentru a interpreta melodii populare. De altfel, aceștia au participat atât la spectacolul susținut la General Scărișoreanu cât și la un eveniment din localitatea Valul lui Traian.
După două luni de repetiții, mai exact pe 19 august profesorii coregrafi au organizat un spectacol pentru a le arăta părinților și autorităților locale ce au învățat copiii. Aceștia au urcat pe scena Căminului Cultural din General Scărișoreanu și i-au încântat pe cei prezenți cu o suită de dansuri și cântece populare interpretate de trei dintre copiii de la canto popular.
„Transmiterea tradițiilor către copii reprezintă dragostea și respectul față de strămoșii noștri. Ne-am dorit să îi atragem către folclorul românesc, să îi învățăm despre obiceiurile naționale, obiceiuri pe care să le ducă mai departe prin muzică și dansuri. Mă bucur că s-au înscris într-un număr așa de mare, în această perioadă intenționăm să achiziționăm și costume populare pentru participarea la diferite concursuri și spectacole”, a precizat primarul Romică Stan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*