Pași importanți pentru construirea ansamblului de locuințe sociale din Negru Vodă

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Primarul, Petre Urziceanu a semnat luna aceasta contractul pentru servicii de proiectare inclusiv asistență tehnică a proiectantului pentru obiectivul „Construire ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă” aferente proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”.
Autoritățile locale au semnat anul trecut, în luna mai contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Proiectul va fi implementat cu fonduri europene nerambursabile obținute prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020.
Proiectul are două componente: Construire ansamblu de locuințe sociale și Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă.
Ansamblul de locuințe sociale va fi amplasat pe strada Platformei și este compus din: 3 clădiri în regim P+2 cu șase unități locative cu două camere și 8 clădiri  în regim P+1 cu două unități locative cu trei camere.
La finalul implementării proiectului, 84 de persoane vor beneficia de această investiție. Vor fi construite 34 de locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere. De asemenea vor fi amenajate și două spații de joacă destinate locuitorilor ansamblului de locuințe sociale.
Amintim că proiectul are și o componentă care vizează „Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă”. Aceasta presupune realizarea a 17.726,94 mp de trotuare, reamenajarea spațiilor verzi pe o suprafață de 13.188,41 mp cu sistem automat de irigare, crearea unui sistem de iluminat public cu corpuri de iluminat cu leduri, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, stații de autobuz, amenajare parcări biciclete, cișmele), montarea unor camere de supraveghere video, dar și realizarea unei piste de biciclete în zona centrală a orașului.
Beneficiarii acestei investiții sunt locuitorii orașului Negru Vodă.
„Orașul Negru Vodă se modernizează, pas cu pas. Am atras fonduri europene pentru a ridica gradul de confort al locuitorilor. Luna aceasta am făcut un pas important pentru implementarea proiectului, am semnat contractul privind realizarea proiectului tehnic pentru construirea ansamblului de locuințe”, a declarat primarul, Petre Urziceanu.

Articole din editia din data de August 2021

 • ANUNȚ LICITAȚIE PUBLICĂ COMUNA PEȘTERA

  Administratie locala
 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771