Educația o prioritate pentru autoritățile din Corbu

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Autoritățile locale din comuna Corbu au înțeles că singura șansă de a dezvolta comuna și de a oferi confort locuitorilor este atragerea fondurilor europene, care au fost investite în domenii precum infrastructură, educație și cultură.
Bugetul local nu este suficient pentru a face investiții majore, autoritățile au atras fonduri pentru a dezvolta infrastructura educațională. Prin implementarea proiectelor copiii din comună vor beneficia de condiții de studiu la standarde europene, și mai ales vor avea acces la instrumente educaționale ca și elevii din mediul urban.
Primăria implementează patru proiecte în domeniul educațional. În cele ce urmează vom face o scurtă prezentare a acestora. 
Reabilitare Școală Gimnazială Vasile Alecsandri, comuna Corbu, județul Constanța - proiectul vizează execuția unor lucrări majore de reabilitare și modernizare cât și dotarea cu echipamente performante și piese de mobilier, precum: mobilier săli de clasă, cancelarie, laboratoare, 35 calculatoare, 3 laptopuri, videoproiector, 30 tablete pentru laborator informatică, 6 table interactive imprimante multifuncționale și alte dotări specifice unei unități școlare. Buget total: 4.415.863,69 lei.
Înființare After school în comuna Corbu, județul Constanța – prin realizarea proiectului se va construi și dota un imobil în care va funcționa After school în scopul sprijinirii copiilor din comună în pregătirea temelor dar și în desfășurarea anumitor activități extracurriculare. Buget total:    407.825 euro.
Reabilitare Școala Primară Vadu, comuna Corbu, județul Constanța - proiectul vizează execuția unor lucrări majore de reabilitare și modernizare cât și dotarea cu echipamente performante și piese de mobilier. Se va achiziționa mobilier săli de clasă, cancelarie, calculator, laptop și alte dotări specifice unei unități școlare. Buget total: 1.502.473,35 lei.
Modernizare și dotare Grădinița nr. 2, comuna Corbu, județul Constanța - proiectul vizează execuția unor lucrări de reabilitare și modernizare cât și dotarea instituției cu: mobilier modern, 3 laptopuri, 2 videoproiectoare, pian, materiale didactice, TV-uri, loc de joacă pentru copii de exterior. Buget total: 312.218 euro.

Articole din editia din data de Iulie 2021

 • Educația o prioritate pentru autoritățile din Corbu

  Administratie locala
 • Se reface covorul asfaltic pe strada Eroilor din Ciobanu

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local extraordinară la Castelu

  Administratie locala
 • PRIMĂRIA COMUNEI SILIȘTEA - Anunț public privind decizia etapei de încadrare

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local la Pecineaga

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771