Instituțiile de învățământ din comuna Bărăganu vor fi pregătite pentru noul an școlar

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Pe 29 iulie, aleșii locali din Bărăganu s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate mai multe proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei și crearea unor condiții de trai mai bune pentru locuitori. Pe ordinea de zi a lunii iulie s-au aflat 14 proiecte de hotărâre, majoritatea fiind inițiate de primarul Magdalena Neague; viceprimarul  Ion Tianu a inițiat două dintre acestea.
La primul punct pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre revocarea H.C.L. nr. 1 din 2021 privind modificarea art. 3 din Contractul de comodat nr. 5020 / 21.12.2012 şi a art. 3 din Contractul de comodat nr. 5021 / 21.12.2012.
Pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu în anul școlar 2021-2022, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind efectuarea unor lucrări de reparații, reamenajare și igienizare a spațiilor școlare din comuna Bărăganu.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului asupra activității desfășurate de asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav pe semestrul I al anului 2021, este un alt proiect votat de aleșii locali.
În cadrul ședinței au fost aprobate proiectul de hotărâre privind încheierea unui contract de comodat cu C.M.I. Dr. Butunoi Mariana pentru utilizarea dispensarului uman din satul Bărăganu, județul Constanța și proiectul de hotărâre privind încheierea unui contract de comodat cu C.M.I. Dr. Butunoi Mariana pentru utilizarea dispensarului uman din satul Lanurile, județul Constanța.
Ploile abundente din ultima perioadă și temperaturile ridicate au dus la creșterea excesivă a vegetației dar și la înmulțirea insectelor care pot transmite diferite boli. Pentru a rezolva această problemă, edilul Magdalena Neague a inițiat proiectul de hotărâre privind contractarea de servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție pentru spațiile interioare și exterioare ce aparțin domeniului public și privat al comunei Bărăganu, dar și proiectul de hotărâre privind contractarea de servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție pentru drumurile comunale ce aparțin domeniului public al comunei Bărăganu.
Pentru desfășurarea lucrărilor de gospodărire de la nivelul comunei, viceprimarul Ion Tianu a inițiat două proiecte de hotărâre, unul pentru  achiziționarea unui tocător de crengi, și altul pentru achiziționarea unui buldoexcavator second hand.
Aleșii locali au mai votat: proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării unor sisteme de supraveghere video; proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuție bugetară pe trimestrul II anul 2021; proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli pe anul 2021; proiectul de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale survenite în cuprinsul contractului de concesiune nr. 1319/26.06.1998; proiectul de hotărâre privind revocarea H.C.L. nr. 19 din 10.02.2021 privind aprobarea concesionării fără licitație publică a terenului intravilan în suprafață de 1.000 m.p, situat în localitatea Bărăganu, comuna Bărăganu, str. Margaretei nr. 66, lot 3, județul Constanța, domnului Coroana Ionel.


Articole din editia din data de Iulie 2021

 • Educația o prioritate pentru autoritățile din Corbu

  Administratie locala
 • Se reface covorul asfaltic pe strada Eroilor din Ciobanu

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local extraordinară la Castelu

  Administratie locala
 • PRIMĂRIA COMUNEI SILIȘTEA - Anunț public privind decizia etapei de încadrare

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local la Pecineaga

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771