Administrație locală

Primăria Independența renunță la proiectul privind construirea centrului After-school

Consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară din luna iulie, renunțarea la proiectul „Construire after-school în localitatea Independența, județul Constanța”, dar și rezilierea contractului de finanțare.
Valoarea mare a cofinanțării din partea Primăriei, peste 40%, scăderea numărului de elevi de la 600 la momentul obținerii finanțării la 400 în prezent, costurile ridicate cu întreținerea au fost motivele care au stat la baza deciziei de reziliere a contractului de finanțare.
„Am fost nevoiți să renunțăm la finanțarea obținută de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru construirea after-school-ului. Unul dintre motive fiind neprezentarea societăților la cele trei licitații, organizate de-a lungul anilor, ultima fiind anul acesta în luna mai. Un alt motiv a fost legat de partea financiară, mai exact de cofinanțarea proiectului, suma ce trebuia suportată din bugetul local se ridica la valoarea de aproximativ 500.000 de lei”, a precizat primarul Cristea Gâscan.
În urma discuțiilor cu reprezentanții AFIR s-a convenit rezilierea contractului de finanțare și renunțarea la proiect pe cale amiabilă.
Amintim ca, proiectul privind construirea after-school-ului a obținut finanțare prin GAL Dobrogea Sud-Vest de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Fondurile europene fiind în valoare de 649.000 de lei. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*