Gradina a cinstit hramul bisericii Cuvioasa Parascheva

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala
Biserica Ortodoxa a sarbatorit 14 octombrie Sfinta Cuvioasa Parascheva. Credinciosii din comuna Gradina au praznuit astfel hramul bisericii din localitate. Cunoscuta in popor sub numele de Sfanta Vineri sau Vinerea Mare, Cuvioasa Parascheva este cea mai populara dintre sfintii ale caror moaste se afla pe teritoriul tarii noastre. Cuvioasa s-a nascut, in secolul al XI-lea, la Epivat, pe tarmul Marii Marmara, in apropiere de Constantinopol (azi Istanbul), pe atunci capitala Imperiului bizantin. Primii ani ai copilariei i-a petrecut in casa parintilor. Impresionata de cuvintele Mantuitorului pe care le-a auzit la varsta de zece ani, in biserica Oricine voieste sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie, sfanta si-a impartit hainele saracilor. intr-o noapte, pe cand avea 25 de ani, Sfintei i s-a aratat in vis un inger care a indemnat-o sa se intoarca in tinutul natal. in Epivat, fara sa-si dezvaluie identitatea, cea care a ales sa-I slujeasca lui Hristos a fost ingropata ca o straina, dar oamenii au descoperit mai tarziu ca trupul sfintei era de fapt neputred si plin de mireasma. Aparandu-le in vis celui care sapasera groapa si unei credincioase, trupul a fost luat din mormant si asezat in Biserica Sfintii Apostoli din Epivat, unde a stat aproximativ doua sute de ani, savarsind multe minuni.
Si cum intreaga comuna a fost in sarbatoare, primarul din localitatea Gradina, Ion Melcea, a oferit celor aproximativ 200 de participanti la slujba religioasa masa hramului. Credinciosii au servit produse traditionale romanesti, din meniu nelipsind sarmalele, alaturi de peste si desert.
in alta ordine de idei, seful administratiei publice locale a declarat ca unitatile de invatamant sunt pregatite pentru sezonul rece, Consiliul Local asigurand zeci de tone de combustibil solid si lemne. Asteptam fondurile alocate de Executiv pentru dotarea scolii cu lambriuri si parchet. Totodata, o gradinita noua se va construi in comuna, iar cele 7 miliarde de lei necesare vor proveni din rectificarea bugetului de stat, a precizat Melcea. El a mai mentionat ca incepand cu 1 noiembrie demareaza proiectul privind regularizarea albiei raurilor Mucova si Casimcea.
De asemenea, in prima luna a anului viitor, Primaria si Consiliul Local vor lotiza aproximativ 30 de hectare de teren, pentru constructia locuintelor de vacanta.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2007

 • Abuzul din Grindul Lupilor

  Administratie locala
 • Tariceanu amana dezbaterile pe buget

  Administratie locala
 • Primaria Targusor, vitregita de fonduri guvernamentale

  Administratie locala
 • Prima statie de biodiesel, in Sacele

  Administratie locala
 • Lucrari agricole intense, in Garliciu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771