Parteneriate de succes intre Asociatia Comunelor si Comunitatea Comunelor

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala
Parteneriate de succes intre Asociatia Comunelor si Comunitatea Comunelor
Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), filiala Constanta, primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a primit marti vizita unei delegatii franceze. La intalnire au participat si alti primari membrii ai asociatiei. Prezenta oaspetilor este raspunsul reprezentatilor Comunitatii Comunelor din Cantonul Melle, la vizita oficialitatilor romane in Franta, in perioada 17-22 iunie. La momentul respectiv, opt edili, printre care s-a aflat Mihai Soare, reprezentantul Silistei, Gheorghe Frigioi din Crucea, Ion Oprea din Sacele, Gheorghe Chiriac din Mereni si secretarul primariei Cumpana Daniel Sorin Nicoale au fost prezenti in Cantonul Melle.
Mariana Gaju si membrii AcoR au multumit delegatiei franceze pentru sprijinul acordat autoritatilor locale din judetul Constanta. Totodata, primarul din Cumpana a declarat ca romanii au fost impresionati de obiectivele prezentate de omologii francezi. Printre principalele obiective si tematici supuse dezbaterii, ulterior vizitate de primari, s-au aflat gestiunea zonei mestesugaresti si infiintarea IMM-urilor, targul de animale din localitatea Lezay, al doilea obor din Franta de ovine, caprine si bivine, care stabileste pretul la nivel national, Centrul Local de Informare si Coordonare a persoanelor varstnice, spatiul amenajat tiganilor francezi sau altor persoane neintegrate, dar si statia de colectare, triere si tratament a deseurilor mari. Mai mult, la finalul intalnirilor, reprezentatii Comunitatii Comunelor din Cantonul Melle si ai AcoR Constanta au semnat un protocol de colaborare si parteneriat care sta la baza viitoarelor infratiri intre localitati din judet si Franta.
Presedintele ACoR, Mariana Gaju, a multumit delegatiei franceze si pentru donatia realizata comunitatilor dobrogene, respectiv 50 de calculatoare, table scolare si rechizite pentru institutiile de invatamant din mediul rural. Deja o parte din calculatoarele aduse din Franta au aunjs la elevii din Tortoman si Silistea, iar restul urmeaza sa fie distribuite in perioada urmatoare altor sase administratii publice constantene, chiar daca acestea nu sunt membre in Asociatia Comunelor. Mariana Gaju a mai spus totodata ca infratirea dintre ACoR si Comunitatea Comunelor din Franta este deosebita de benefica, iar intre cele doua structuri se vor desfasura parteneriate si proiecte de succes.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2007

 • Abuzul din Grindul Lupilor

  Administratie locala
 • Tariceanu amana dezbaterile pe buget

  Administratie locala
 • Primaria Targusor, vitregita de fonduri guvernamentale

  Administratie locala
 • Prima statie de biodiesel, in Sacele

  Administratie locala
 • Lucrari agricole intense, in Garliciu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771