Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Anul 2021 vine cu vești bune pentru locuitorii comunei Cobadin! Autoritățile locale au depus cererea de finanțare pentru înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitățile Cobadin și Viișoara. Demersurile autorităților locale, pentru dezvoltarea comunei, nu s-au oprit aici! 
În ultima zi a anului trecut, autoritățile locale au depus cererea de finanțare pentru proiectul privind înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitățile Cobadin și Viișoara. 
„Pentru realizarea acestui proiect de mare anvergură ne-am asociat cu localitățile Ciocârlia și Deleni. Cererea de finanțare a fost depusă la Ministerul Fondurilor Europene, pe programul Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 8 – Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale”, a precizat primarul Cristian Telehoi.
Rețeaua de gaze din Cobadin și Viișoara va avea peste 90 de kilometri. Valoarea proiectului, de care  vor beneficia atât locuitorii cât și agenții economici de pe raza comunei, se ridică la suma de 57 milioane de lei.
Demersuri pentru modernizarea infrastructurii 
Cunoscând problemele cu care se confruntă locuitorii din Negrești și Conacu, primarul Cristian Telehoi, a transmis către Consiliul Județean Constanța (CJC) solicitări în vederea obținerii finanțării pentru realizarea a două importante investiții. Investiții ce au ca scop creșterea gradului de confort pentru locuitorii din aceste două sate, mai exact este vorba despre alimentarea cu apă a localității Negrești și despre asfaltarea DC 26 ce face legătura cu DJ391 și localitatea Conacu pe o lungime de 5,4 kilometri.
„Sunt două proiecte pe care încercăm să le implementăm de mulți ani. Din păcate până acum nu am găsit surse de finanțare pentru realizarea lor, însă nu renunțăm. Am înaintat adrese către CJC și sperăm să găsim soluții prin care să putem demara aceste investiții”, a mai precizat primarul Cristian Telehoi.
Pentru a moderniza drumurile din localitatea Cobadin, în această perioadă se lucrează la un proiect ce are ca scop asfaltarea a 7 străzi pe o lungime de aproximativ 3 kilometri.
Un alt proiect privind modernizarea infrastructurii rutiere s-a aflat în atenția primarului, Cristian Telehoi. Este vorba despre asfaltarea străzilor din Cobadin și Viișoara pe o lungime de 14 kilometri, proiect ce a obținut finanțare prin PNDL II. Investiția a fost realizată în proporție de 60% și a fost sistată din cauza unor neînțelegeri cu constructorul.
Pentru a finaliza lucrările a fost depusă o cerere de finanțare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, la sfârșitul lunii ianuarie.Articole din editia din data de Ianuarie 2021

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medgidia VERDE - pași repezi către amenajarea parcului IMUM

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a străzilor din Independența ajuns la final

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii din comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Modernizare iluminat public în Oltina

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu ordinară la Castelu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771