10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primăria Mereni în parteneriat cu Organizația Viitor Plus va implementa, în primăvară, proiectul „Adoptă un copac!”. Proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România.
În această primăvară va fi demarat proiectul de împădurire a unei suprafețe de 6.200 de hectare în localitatea Ciobănița. În primă fază vor fi plantați salcâmi pe 10 hectare de teren. Viitor Plus a luat în prealabil probe de sol pentru a verifica fertilitatea acestuia. În urma analizelor efectuate s-a constatat că terenul de la Ciobănița este productiv pentru dezvoltarea puieților de salcâm.
„Campania de împădurire o vom demara în primăvară, atunci când elevii vor avea Școala Altfel pentru a participa ca voluntari. Scopul proiectului este de a crește cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole”, a declarat primarul, Dumitru Guriță.
Viitor Plus este un ONG care atrage fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Se concentrează pe locații din zona rurală, cu deficit de pădure. 
Tablete pentru toți elevii din comuna Mereni
În luna decembrie 214 elevii din comună au primit tablete pentru desfășurarea orelor de curs în sistem on-line, prin programul „Școala de acasă” finanțat de Guvernul României prin Ministerul Educației și Cercetării. 
„În mediul rural ne confruntăm cu situația în care familiile dispun de un singur dispozitiv IT și au mai mulți copii. Era o adevărată problemă, unii dintre elevi fiind privați de accesul la sistemul de învățământ. Aceste aspecte le-am transmis la Inspectoratul Școlar Județean și instituția noastră a fost inclusă în programul – Școala de acasă, astfel am reușit să oferim elevilor șansa de a participa la orele de curs”, a declarat directorul instituției de învățământ din Mereni, Aitul Ismail. 
De asemenea, prin Inspectoratul Școlar Județean, instituția a fost dotată cu o tablă inteligentă. Directorul instituției speră ca până la sfârșitul anului să mai primească încă trei asemenea dispozitive și pentru celelalte clase. 
„Avem o bună colaborare cu domnul primar, care a răspuns prompt solicitărilor noastre. Având în vedere că orele s-au desfășurat online, am reușit să facem economie la bugetul școlii și am achiziționat laptop-uri, videoproiectoare și ecrane de proiecție pentru cele patru săli de clasă dar și pentru laboratorul de informatică. Totodată am dotat și cele patru săli de clasă de la grădiniță cu laptop-uri”, a mai precizat directorul instituției, Aitul Ismail.
Primăria Mereni asigură transportul persoanelor la Centrul de vaccinare Cobadin
„Suntem în discuții permanente cu Centrul de vaccinare Cobadin, unde este arondată comuna noastră. În momentul în care va fi demarată campania de vaccinare vom informa locuitorii și le vom asigura transportul către centru”, a mai precizat primarul Dumitru Guriță.

Articole din editia din data de Ianuarie 2021

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medgidia VERDE - pași repezi către amenajarea parcului IMUM

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a străzilor din Independența ajuns la final

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii din comuna Saraiu

  Administratie locala
 • Modernizare iluminat public în Oltina

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu ordinară la Castelu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771