Primăria Tuzla va demara în luna mai lucrările pentru înființare rețea de gaze naturale

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Autoritățile locale din Tuzla vor demara lucrările din cadrul proietului „Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comuna Tuzla, judeţul Constanţa”. Mai exact, în luna mai se vor face primele săpături pentru introducerea conductelor. 
Conform studiului de fezabilitate rețeaua de gaze se întinde pe o distanță de 60 de kilometri ce va acoperi toate străzile comunei.
După finalizarea lucrărilor, la rețeaua de gaze se vor racorda 2460 de gospodării, agenții economici de pe raza comunei dar și instituțiile publice.
Înființarea rețelei de distribuție de gaze naturale în comună presupune realizarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din zonă. Obiectivul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în infrastructura existentă și corelată cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislației în vigoare. În vederea alegerii soluţiei de alimentare cu gaze naturale s-a avut în vedere aspectul economic astfel încât cheltuielile totale legate de înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale să fie cât mai mici, respectând normativele în vigoare.
În prezent locuitorii comunei Tuzla precum şi instituţiile publice şi agenţii economici consumă, pentru încălzirea locuinţelor, prepararea apei calde menajere şi a hranei, drept combustibili: lemne, peleţi, cărbuni, curent electric, combustibil lichid uşor, păcură, motorină, butelii cu GPL, etc.
„În această perioadă ne ocupăm de obținerea avizelor necesare pentru demararea lucrărilor. Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comuna Tuzla este o investiție prin care se urmărește creşterea gradului de confort al locuitorilor dar şi dezvoltarea economică a localității noastre”, a precizat primarul, Taner Reșit.
Valoarea investiției se ridică la suma de 2 milioane de euro.

Articole din editia din data de Ianuarie 2021

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771