Modernizare drumuri și înființare rețea de gaze, proiecte aflate pe agenda de lucru a primarului Ion Adrian Roșu

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Pe lista de priorități a primarului, Ion Adrian Roșu, din acest an se află două proiecte ce vizează infrastructura rutieră dar și racordarea localității la rețeaua de gaze. Investiții prin care se urmărește creșterea gradului de confort pentru locuitorii comunei.
Modernizarea infrastructurii rutiere din comună se realizează prin implementarea proiectului „Asfaltare, realizare podețe și rigole betonate”.  Un proiect pe care autoritățile locale îl execută în două etape: tronsonul I ce are o distanță de 7 kilometri (lucrare ce a fost finalizată) și tronsonul II – 4,5 kilometri.
„Primul tronson a fost finalizat, acum pregătim documentația pentru cel de-al doi-lea tronson. Mai exact, se lucrează la actualizarea indicatorilor tehnico economici și efectuarea de noi ridicări topo având în vedere că pe aceste străzi s-a introdus rețeaua de canalizare. După care urmează desemnarea societății care va executa lucrarea. Ne dorim să demarăm cât mai curând și asfaltarea celor 4,5 kilometri de drumuri. Este firesc ca locuitorii din mediul rural să circule pe drumuri asfaltate și să beneficieze de aceleași servicii de utilitate publică ca și cei din mediul urban”, a precizat primarul Ion Adrian Roșu.
În tronsonul II sunt cuprinse următoarele străzi: Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Vlad Țepeș, Mircea cel Bătrân, Mihai Eminescu, Burebista și Nufărului.
Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local.
Un alt proiect ambițios, pe care autoritățile locale urmează să îl implementeze, vizează racordarea localității la rețeaua de gaze. 
În anii trecuți, la nivelul comunei a fost introdusă o rețea de gaze pe o lungime de 11 kilometri. Ar fi urmat racordarea la magistrală și organizarea licitației privind concesionarea rețelei de distribuție, la Ministerul Economiei. Din păcate investiția a fost oprită.
În prezent, primarul Ion Adrian Roșu face demersuri pentru a racorda localitatea la rețeaua de gaze.
„Se dorește refacerea studiului de fezabilitate dar și efectuarea unei expertize tehnice la rețeaua introdusă în anii trecuți, pentru a găsi cea mai bună soluție. De asemenea, am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu referitor la introducerea rețelei de gaze pentru comunele care au sub 1000 de consumatori. Autoritățile județene  vor cuprinde în Strategia de Dezvoltare 2021-2027  finanțarea UAT-urilor aflate în această situație. În acest moment, unul dintre criteriile de eligibilitate pentru introducerea rețelei de gaze este să ai peste 1000 de consumatori”, a mai precizat primarul Ion Adrian Roșu. 
Obținere licențe pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare
„Având în vedere, că în cursul anului 2020, a fost pusă în funcțiune  rețeaua de canalizare, urmează să obținem licența pentru funcționarea acestui serviciu dar și să reglementăm prețul pentru consumul de apă și utilizare a rețelei de canalizare. Prețul apei va fi calculat astfel încât să acopere cheltuielile de furnizare ale acestor servicii publice”, a declarat pentru publicația noastră, Ion Adrian Roșu, primarul comunei Fântânele.

Articole din editia din data de Ianuarie 2021

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771