Digitalizarea Primăriei, una dintre prioritățile edilului Eugen Marius Berbec

Ianuarie 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Pentru a asigura transparența serviciilor publice autoritățile locale din Vulturu intenționează să ofere cetățenilor, acces mai larg la informaţiile şi documentele aflate în posesia instituţiei. 
Un factor cheie în creșterea transparenței administrative este reprezentat de diminuarea birocraţiei și anume: simplificarea circuitelor documentelor; simplificarea procedurilor de emitere a avizelor/autorizațiilor/documentelor (de exemplu avize de urbanism, autorizații de construcție, cereri către alte servicii publice etc) și crearea portal unic de primire a solicitărilor cetățeanului.
Locuitorii din Vulturu pot afla informații privind desfășurarea activității administrație locale, accesând site-ul www.comunavulturu.ro  - secțiunea Monitorul Oficial Local al Comunei Vulturu, care are șase capitole: Statutul comunei, Regulamente privind procedurile administrative, Hotărârile autorității deliberative, Dispozițiile autorității executive, Documente și informații financiare, Alte documente.
„Chiar site-ul Primăriei www.comunavulturu.ro datorită digitizării  funcţionează ca o interfaţă a administraţiei publice, facilitând accesul cetățenilor la serviciile oferite şi informaţiile deţinute de către autoritatea publică. Cetăţenii pot beneficia de servicii, pot face sugestii  sau reclamații însoțite și de imagini foto, pot depunde cereri și solicita documente (formularele electronice fiind disponibile pe site) şi, nu în ultimul rând, pot pune la dispoziţia administraţiei informaţii despre evenimentele comunităţii online fără a mai fi nevoie de deplasare și pierdere de timp valoros”, a precizat primarul, Eugen Marius Berbec.
Un alt serviciu informatizat și care funcționează în prezent este Registrul general de intrări și ieșiri prin care se poate afla stadiul  cererii  depuse în cadrul instituției. Programul folosit de funcționarii publici pentru aceste serviciu este Regista.ro.
Autoritățile locale intenționează să achiziționeze noi programe sau să aducă îmbunătățiri la cele existente pentru serviciile: taxe și impozite, registru agricol, inventarierea masă impozabilă.
De asemenea, se va crea posibilitatea de a plăti taxele și impozitele online prin Ghișeu.ro. Momentan acestea se pot plăti la Casieria instituției sau prin transfer bancar în contul de Trezorerie.
 

Articole din editia din data de Ianuarie 2021

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771