Lucrările de construire a dispensarului din Amzacea, în grafic

Ianuarie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Anul acesta, locuitorii din comuna Amzacea vor putea beneficia de servicii medicale fără a fi nevoiți să se deplaseze în localitățile învecinate. În prezent se continuă lucrările de construire a dispensarului medical, lucrări ce au fost demarate în toamna anului trecut.
„Anul trecut am predat amplasamentul constructorului. Lucrările s-au realizat conform graficului, până la această dată a fost turnată fundația clădirii. Termenul de execuție este de 6 luni de zile”, a precizat primarul, Romică Stan.
Investiția, ce are o valoare de 611.853,23 lei la care se adaugă TVA în valoare de 116.252,11 lei, se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II a.
Amintim că, primarul Romică Stan a semnat în luna septembrie contractul pentru proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții  - Dispensar medical în comuna Amzacea. În primă fază a fost întocmit proiectul tehnic, ce a avut ca termen de realizare 30 de zile.  După finalizarea acestuia, autoritățile locale au predat amplasamentul, constructorului.
Instituția medicală se construiește în centrul comunei, lângă mini-terenul de sport, pe o suprafață totală de 887 metri pătrați. 
Clădirea în suprafață de 128 metri pătrați va fi construită în regim parter și va cuprinde: cabinet medical, sală de așteptare, sală de tratamente, cameră tehnică, hol, birouri, grupuri sanitare. De asemenea, în cadrul dispensarului va fi amenajată și o farmacie de unde locuitorii își vor procura medicamentele prescrise de medici. În fața dispensarului medical se va amenaja o parcare și spații verzi pentru a înfrumuseța zona.
Asfaltarea drumurilor, continuă și în acest an
Proiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere va fi continuat în acest an. Investiția a fost demarată în luna mai a anului trecut și se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua.
Proiectul “Asfaltare străzi în comuna Amzacea, județul Constanța” se întinde pe cele trei localităţi ale comunei: Amzacea, Casicea şi General Scărişoreanu și are în vedere asfaltarea a 14,171 kilometri de drumuri.
Conform proiectului tehnic, pe lângă reabilitarea prin asfaltare a străzilor din comună se vor construi podeţe, accese auto şi pietonale, dar şi rigole pentru colectarea apelor pluviale.
„Până la această dată s-a lucrat în localitatea Amzacea, fiind asfaltate o parte din străzi. Având în vedere că pe celelalte străzi, prinse în proiect, se introduce rețeaua de canalizare, constructorul a decis să demareze lucrările în localitatea Casicea. Investiția este realizată în proporție de 50%”, a mai precizat primarul Romică Stan.

Articole din editia din data de Ianuarie 2021

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771