Toamnă bogată în lucrări la Vulturu

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

În această perioadă se continuă lucrările de asfaltare a străzilor din localitatea Vulturu dar și cele de construire a terenului de sport multifuncțional din curtea școlii gimnaziale. Pe lângă acestea, autoritățile au întocmit Strategia Serviciilor Comunitare de Utilitate Publică, document necesar pentru accesarea fondurilor europene.
„În continuare localitatea Vulturu arată ca un șantier pe care se lucrează intens. Despre asfaltarea drumurilor vă pot spune că până la această dată s-a realizat 80% din lucrare. Investiția a fost demarată în luna martie și se realizează cu fonduri obținute prin PNDL II dar și cu cofinanțare de la bugetul local. Se continuă și lucrările de amenajare a ternului de sport, lucrări ce vor fi finalizate în curând”, a precizat primarul, Eugen Marius Berbec.
Amintim că, proiectul „Asfaltare străzi în comuna Vulturu, județul Constanța” presupune asfaltarea a 11,70 kilometri de străzi în localitate, amenajarea rigolelor pentru preluarea apelor pluviale și a trotuarelor, dar și construirea podețelor pentru acces pietonal și auto.
Când se vor întoarce la școală elevii din Vulturu vor avea la dispoziție un nou teren pentru desfășurarea activităților sportive. Lucrările se apropie de final.
Conform proiectului tehnic, terenul de sport multifuncțional are o suprafață totală de aproximativ 1400 mp, suprafața de joc este de 22/44 și va fi acoperită cu gazon sintetic.  Terenul  va fi împrejmuit cu gard de 5 m înălțime, cu plasă de protecție în spatele porților, băncuțe de jur împrejur, bănci de rezerve. De asemenea va fi montată instalație de nocturnă dar și camere de  supraveghere video. Investiția se realizează cu fonduri obținute la Consiliul Județean Constanța, bani ce au fost alocați anul trecut.
Demersuri pentru dezvoltarea comunei prin accesarea fondurilor europene
Primarul, Eugen Marius Berbec, este unul dintre edilii care a înțeles că pentru a dezvolta o comună și pentru a oferi locuitorilor condiții de viață cât mai bune este nevoie să acceseze fonduri europene, fondurile de bugetul local nefiind suficiente pentru investiții majore. 
Autoritățile au lucrat la întocmirea Strategiei Serviciilor Comunitare de Utilitate Publică. Documentul se află în fază de verificare și corectare, urmând că în luna ianuarie să fie suspus aprobării în Consiliul Local.
Strategia Serviciilor de Utilitate Publică prezintă stadiul echipării edilitare, pe categorii de lucrări: alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, servicii de salubritate.
„Prin realizarea aceste strategii vom avea la dispoziție un instrument util care ne va permite să identificăm nevoile de dezvoltare a sistemelor de utilități publice, respectiv al potențialului de dezvoltare al comunității locale. Documentul ne va folosi pentru atragerea fondurilor din surse rambursabile și nerambursabile (fonduri europene sau guvernamentale). De asemenea investițiile vor fi planificate în acord cu prioritățile comunității”, a declarat pentru publicația noastră, primarul Eugen Marius Berbec

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2020

 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Proiect pentru dotarea cu tablete și echipamente IT a instituțiilor de învățământ din Negru Vodă

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771