Educația, în atenția primarului Gabriela Iacobici

Noiembrie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

La alegerile din 27 septembrie, primarul Gabriela Iacobici a primit din partea locuitorilor votul de încredere pentru a continua dezvoltarea și modernizarea comunei pentru încă patru ani. Și da...proiectele continuă! Luna aceasta a fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea Centrului de prevenire a abandonului și a fost depus un proiect pentru achiziția de echipamente IT pentru instituția de învățământ din comună. 
„Modernizarea infrastructurii educaționale a fost și va fi una dintre prioritățile mele. În ultimii ani am încercat să oferim copiilor din comuna noastră cele mai bune condiții de studiu. Cred că am reușit dar nu ne oprim aici! Având în vedere situația actuală în care elevii sunt nevoiți să își desfășoare mare parte din orele de curs în online, am căutat soluții pentru a le oferi tuturor o șansă la educație. La începutul acestei luni, am depus două proiecte pentru dotarea instituției de învățământ, cu echipamente IT și echipamente medicale de protecție”, a declarat primarul, Gabriela Iacobici.
Primăria Grădina a depus proiectul „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitare, comuna Grădina, județul Constanța” în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, pe axa prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă. 
Investiția, ce se ridică la suma de 256.944,80 lei, presupune achiziția de echipamente IT și montarea acestora în cadrul instituției de învățământ. Prin proiect vor fi achiziționate: 90 de tablete, 12 laptop-uri, 5 camere web videoconferință, 5 table interactive, 5 routere wireless și 5 sisteme all in one.
Fonduri europene pentru dotarea școlii din Grădina cu echipamente medicale de protecție, pentru un an de zile școlar
Având în vedere pandemia de Covid 19 și măsurile ce trebuie aplicate în cadrul școlilor, autoritățile din Grădina au depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, proiectul - „Dotarea  unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov2 în comuna Grădina, județul Constanța”. 
Prin acest proiect se urmărește achiziționarea de măști chirurgicale (necesare pentru 1 an de zile pentru 107 persoane), mănuși de protecție pentru personalul responsabil de curățenie, dispensere automate pentru săpun lichid, covorașe dezinfectante pentru intrările în școală, săpun lichid antibacterian, clor dezinfectant pentru podele și toalete, dezinfectant pentru suprafețe, lămpi UVC pentru dezinfectare aer și suprafețe ce vor fi montate în sălile de clasă dar și alte spații funcționale. 
Valoarea proiectului ajunge la suma de 139.671,01 lei.
Edilul Gabriela Iacobici a semnat contractul de finanțare pentru dotarea „Centrului de prevenire a abandonului și a prevenirii separării copilului de familia sa” cu echipamente IT
„În toamna anului trecut am depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale un  proiect pentru dotarea Centrului de prevenire a abandonului cu echipamente IT. Sunt bucuroasă să vă anunț că luna aceasta am semnat contractul de finanțare în valoare de 46.000 de euro. Pasul următor este pregătirea documentației și publicarea pe SICAP pentru achiziționarea acestora”, a mai precizat primarul Gabriela Iacobici.
Amintim că, centrul găzduiește un număr de 38 de copii care servesc aici  masa de dimineață, masa de prânz și un desert. În cadrul centrului copiii își pregătesc lecțiile sub îndrumarea unui personal calificat.
Prin implementarea acestui proiect copiii vor beneficia de 38 de laptop-uri, table interactive dar și alte echipamente IT (copiator multifuncțional, cameră video, aparat foto, video proiector 3D, ochelari 3D, boxe amplificatoare, mixer audio, DVD player). De asemenea vor fi montate și camere de supraveghere.
Fondurile europene au fost atrase prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Proiectul  a fost depus pe Măsura M4/6B – Investiții în Infrastructura Socială.


Articole din editia din data de Noiembrie 2020

 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Proiect pentru dotarea cu tablete și echipamente IT a instituțiilor de învățământ din Negru Vodă

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771