Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri Europene

Proiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.
Bursa locurilor de muncă se adresează beneficiarilor din grupul țintă al proiectului, membrii ai comunității Satu Nou și este organizată de Asociația Regal – Centru pentru Tineret Constanța în colaborare cu Asociația Forța Tinerilor - FORTIN. Organizatorii își propun în acest fel, să vină în sprijinul persoanelor care doresc să își găsească un loc de muncă pe raza județului Constanța.
La evenimentul Bursa locurilor de muncă din perioada 27-29 august au participat aproximativ 90 de persoane, care s-au aflat în căutarea unui loc de muncă.
Printre cele 20 de firme care și-au prezentat ofertele s-au numărat: S.C. INTER CONST 2005, S.C. SYL PROF SERVICES, S.C. PRESTMAR PROFESIONAL,  S.C. PRESMAR NAVAL, S.C. OVAL CONCEPT, ȘANTIERUL NAVAL CONSTANȚA, S.C. MSDV STEEL GROUP, TRANSGUARD, etc.
Firmele au căutat forță de muncă pentru: șoferi, bucătari, ospătari, muncitori necalificați, faianțari, sablatori, tâmplari, electricieni, fierari betoniști, agenți de securitate, etc.
În perioada 23-25 septembrie 2020 va avea loc o nouă sesiune a Bursei Locurilor de Muncă. Evenimentul se va desfășura între orele 10.00 – 17.00 în localitatea Satu Nou (la Școala Gimnazială nr. 2). 
Activități în cadrul proiectului
La cele patru centre sociale se fac înscrieri în fiecare săptămână și au loc diferite activități cum ar fi: ședințe de consiliere socială și psihologică pentru părinți și copii, asigurarea de asistență medicală în funcție de necesitățile fiecăruia. De asemenea copii au pictat, au desenat și au jucat jocuri educative.
În cadrul activității îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă a început montarea celor 90 de panouri solare, pentru ca beneficiarii să aibă condiții pentru igiena personală dar și pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 “Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.ro


Articole din editia din data de Septembrie 2020

 • Lista completă cu noii aleși la Consiliul Județean și primăriile din județul Constanța

  Fonduri Europene
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Fonduri Europene
 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Fonduri Europene
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Fonduri Europene
 • Copiii din Tuzla, în siguranță în instituțiile de învățământ din comună

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771