Internet gratuit pentru toți elevii din comuna Nicolae Bălcescu. Primăria introduce rețea wireless în toate satele

Septembrie 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala

Pentru primarul, Dumitru Timofte educația și viitorul copiilor din comună este o prioritate și de-a lungul timpului a luat o serie de măsuri pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții. Ținând cont de faptul că suntem în pandemie de Covid, autoritățile au început încă din primăvara acestui an un program pentru sprijinirea activității educaționale a elevilor.
Autoritățile locale au achiziționat 550 de tablete ce au fost oferite, pe bază de proces verbal, elevilor începând cu clasa pregătitoare și terminând cu clasa a IX a. De asemenea, infrastructura de internet a școlilor a fost refăcută, iar clasele au fost dotate cu echipamente moderne pentru a transmite lecțiile copiilor aflați acasă.
„Școala a început anul acesta după noi reguli din cauza pandemiei de Covid. Pentru că trăim în incertitudine privind procesul educațional, am luat hotărârea încă din primăvară să digitalizăm activitatea școlară a elevilor noștri. Astfel, toți elevii din Nicolae Bălcescu și Dorobanțu, începând cu clasa zero, au primit tablete. Am modernizat infrastructura IT a școlilor pentru ca orele să poată fi transmise on-line” a precizat primarul Dumitru Timofte. 
Pentru a nu exista probleme în ceea ce privește participarea la orele online, autoritățile locale au decis introducerea unei rețelei wireless în toată comuna. Astfel, elevii vor avea acces gratuit la internet, iar tabletele vor putea fi utilizate pentru scopul în care au fost achiziționate.
Până la această dată, a fost creată deja rețeaua de internet wireless în cartierele IAS Bălcescu și IAS Dorobanțu, precum și de-a lungul șoselei naționale în Nicolae Bălcescu. 
„Lucrările de extindere a rețelei wireless vor continua în Nicolae Bălcescu și Dorobanțu până când toți elevii din comună vor avea internet acasă și vor putea susține lecțiile online. Acestea sunt măsuri concrete pentru a asigura copiilor un învățământ de calitate, conectat la viitor! Aveți încredere în mine și continuăm împreună să dezvoltăm comuna Nicolae Bălcescu și satul Dorobanțu”, a mai precizat primarul, Dumitru Timofte.
Din păcate, Guvernul a abandonat încă odată școala. Autoritățile locale realizează toate investițiile în domeniul educațional cu fonduri de la bugetul local. Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2020

 • Lista completă cu noii aleși la Consiliul Județean și primăriile din județul Constanța

  Administratie locala
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Administratie locala
 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Copiii din Tuzla, în siguranță în instituțiile de învățământ din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ion Adrian Roșu a fost învestit în funcția de primar al comunei Fântânele

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea drumurilor din comuna Ciobanu

  Administratie locala
 • Înființare platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd în Nicolae Bălcescu

  Administratie locala
 • Grădinița din Văleni va fi finalizată anul viitor

  Administratie locala
 • Acțiune de ecologizare a plajei din Tuzla

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771