Educație

Tablete pentru toți elevii din comuna Ciocîrlia

Pe 14 septembrie elevii se întorc la școală. Anul acesta este unul deosebit, copiii vor învăța în condiții diferite, fiind nevoiți să respecte normele de distanțare socială și de igienă dar și să poarte mască de protecție. Chiar și în aceste condiții, vor merge la școală prin rotație. În această situație vor avea nevoie de dispozitive pentru a participa online la orele de curs. 
Pentru ca toți elevii din comuna Ciocîrlia să poată participa la orele de curs fără a întâmpina probleme, autoritățile locale au achiziționat un număr de 300 de tablete ce vor fi repartizate până pe 20 septembrie. 
Primăria Ciocîrlia a încheiat un contract cu o societate care va furniza atât tabletele cât și sim-uri cu internet, pe o perioadă de 24 de luni. 
„Pentru ca elevii să beneficieze de dispozitive performante pentru a învăța, vom plăti lunar, de la bugetul local suma de 1890 de euro. A fost cea mai bună variantă pe care am găsit-o pentru a da șanse egale tuturor copiilor. Nu ne putem baza pe promisiunile celor din Guvern, având în vedere că abia în luna septembrie am primit măștile pentru cazurile sociale, măști ce trebuia să le primim pentru distribuire încă din luna mai”, a precizat primarul Traian Dragomir.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*