Proiectul „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”, la final

Septembrie 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri Europene

Ieri, a avut loc conferința de presă finală organizată în cadrul proiectului „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”. La eveniment au participat primarii celor două localități dar și reprezentanți ai administrațiilor publice. În cadrul conferinței au fost prezentate etapele implementarii proiectului. 
Oraşul Negru Vodă, judeţul Constanţa, a implementat proiectul „Creşterea Accesibilităţii la TEN-T  în zona transfrontalieră Negru Vodă - General Toshevo”, cod nr. 15.1.1.019, E-MS ROBG-133, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Europeană în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Proiectul a demarat în data de 20.03.2017, fiind semnat în acest sens contractul de finanţare nerambursabilă cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. 
Proiectul s-a implementat pe o durată de 42 luni în cadrul unui parteneriat româno-bulgar format din Oraş Negru Vodă, România în calitate de partener lider şi oraşul General Toshevo, Bulgaria, în calitate de partener 2.
Implementarea proiectului a presupus modernizarea prin asfaltare a 17,59 km de drumuri în oraşul Negru Vodă şi 7,95 km în General Toshevo dar și achiziţionarea un utilaj multifuncţional, în vederea îmbunătăţirii accesului la infrastructura de transport în zonele de frontieră, facilitând totodată şi mobilitatea bunurilor şi persoanelor.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.938.406,82 euro, din care 7.779.638,68 euro, în proporţie de 98% reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă (FEDR – 85% şi contribuţiile bugetare ale celor două state: România şi Bulgaria – 13%).
Totalul valorii eligibile a proiectului a fost împărţit între cei doi parteneri implicaţi în proiect, astfel : Oraşul Negru Vodă: 4.889.301,63 euro, iar Municipiul General Toshevo: 3.049.105,19 euro. 
„Este o investiție importantă ce a fost finalizată cu succes. Au fost asfaltați peste 17 kilometri de străzi și fost achiziționat utilaj multifuncțional ce va fi folosit pentru întreținerea drumurilor. În cadrul proiectului a fost elaborat un studiu de management al traficului, pentru investițiile viitoare, mai exact pentru șoseaua de centură a orașului Negru Vodă și pentru amenajarea peisagistică și urbanistică, respectiv construirea de trotuare și piste de biciclete pe străzile: Cerchezului, Constanței, Silozului, Cerealelor, și Constanței de la intrare în spre vamă până la liceu. Ne dorim să continuăm colaborarea cu Primăria General Toshevo și în următorul exercițiu financiar bugetar al Uniunii Europene”, a declarat primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu.

Articole din editia din data de Septembrie 2020

 • Lista completă cu noii aleși la Consiliul Județean și primăriile din județul Constanța

  Fonduri Europene
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Fonduri Europene
 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Fonduri Europene
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Fonduri Europene
 • Copiii din Tuzla, în siguranță în instituțiile de învățământ din comună

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de construire a pieței de pește din Pecineaga

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”, la final

  Fonduri Europene
 • Cursuri de perfecționare pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771