Ședință de Consiliu Local în Cobadin

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

În data de 19 august, consilierii locali din Cobadin s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de edilul, Cornel Cocoș. Printre acestea s-au aflat aprobarea indicatorilor economici pentru două obiective de investiții: înființarea distribuției de gaze naturale și eficientizarea sistemului de iluminat public, proiecte importante pentru dezvoltarea comunei.
„Am supus atenției consilierilor locali două proiecte importante pentru locuitorii comunei. Unul dintre ele vizează modernizarea sistemului de iluminat public iar celălalt înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitățile Cobadin și Viișoara. Prin aprobarea proiectelor de hotărâre s-au făcut pași importanți pentru realizarea acestor investiții”, a menționat primarul, Cornel Cocoș.
Totodată, în cadrul ședinței a fost aprobată participarea la Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public pentru obiectivul de investiții: „Reducerea emisiilor de gaze ci efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat public în comuna Codadin, județul Constanța”. Prin realizarea proiectului se urmărește montarea a 600 de lămpi de tip led pe stâlpi existenți.
Prin modernizarea sistemului de iluminat public se dorește creșterea eficienței iluminatului public din punct de vedere al scăderii costurilor de consum energetic precum și creșterea gradului de securitate a cetățenilor din cadrul comunității și de asemenea se are în vedere și creșterea gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale.
Din punct de vedere al protecției mediului se propune reducerea poluării luminoase și a poluării cu emisii de CO2.
Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat aprobarea implementării proiectului și aprobarea modificării indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Înființarea distribuției de gaze naturale în localitățile Cobadin și Viișoara din comuna Cobadin, județul Constanța”. 
Printre proiectele dezbătute și aprobate de aleșii locali s-au mai aflat: rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei Cobadin dar și modificarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru acordarea unui ajutor de urgență. Ajutorul de urgență în valoare de 10.000 de lei a fost acordat unei familii formată din șase membrii, soț, soție și patru copii, a cărei casă a fost distrusă în urma unui incendiu. 

Articole din editia din data de August 2020

 • Investiții în derulare în comuna Amzacea

  Administratie locala
 • Raportul de activitate al primarului Niculae Stan

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie electrică din comuna Dobromir va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bilanțul activității primarului din Băneasa, Paul Coliș

  Administratie locala
 • Casa de Cultură din Saraiu va fi inaugurată mâine, 23 septembrie

  Administratie locala
 • Lucrări la grădinița din Miorița

  Administratie locala
 • Investiții pentru copiii și tinerii din Fântânele

  Administratie locala
 • Investiții pentru modernizarea comunei Dumbrăveni

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771