Demersuri pentru înființare rețea de gaze naturale în comuna Grădina

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

În comuna Grădina se execută mai multe lucrări prin care autoritățile locale au dorit să ofere locuitorilor un grad sporit de confort și un trai mai bun. Primarul, Gabriela Iacobici a atras atât fonduri europene cât și guvernamentale pentru dezvoltarea comunei. În această perioadă se execută lucrări de asfaltare a drumurilor și de construire a dispensarului. Pe lângă aceste investiții, se lucrează la documentația pentru înființarea rețelei de gaze pe raza localităților Cheia și Grădina.
Pentru a crește gradul de confort al locuitorilor dar și pentru atragerea investitorilor aflați în căutarea unor locații cu taxe și impozite moderate și cu acces la utilități, autoritățile din Grădina au decis să atragă fonduri europene pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comună.
„Încă de la începutul anului am realizat studiul de fezabilitate pentru realizarea acestei investiții. Au fost strânse semnăturile de la locuitori, prin care aceștia își dau acordul pentru racordarea la rețeaua de gaze. Am identificat un program european pentru obținerea finanțării, de aceea am contractat serviciile unei firme de consultanță. Ei se vor ocupa de întocmirea dosarului și depunerea cererii de finanțare, dar și de obținerea avizelor”, a precizat primarul Gabriela Iacobici.
Se continuă lucrările de modernizare a comunei
Așa cum va informat la începutul articolului în această perioadă se continuă lucrările de asfaltare a drumurilor din Grădina.
„Lucrările de asfaltare au fost finalizate în localitatea Cheia și au fost demarate în Grădina. Din discuțiile cu constructorul, vă pot spune că în prezent se lucrează la consolidarea străzilor prin așternerea straturilor de piatră și de nisip. Practic se face fundația drumurilor pentru ca apoi să se treacă la asfaltare. Modernizarea drumurilor din localitatea Grădina se va face pe o lungime de 6,4 kilometri”, a mai declarat pentru publicația noastră primarul, Gabriela Iacobici.
Proiectul - Execuție tramă stradală, evacuare ape pluviale și accese curți - presupune asfaltarea a 10 kilometri de drumuri în localităţile Cheia şi Grădina. Conform proiectului tehnic se  construiesc trotuare, rigole, accese pietonale (podeţe) spre curţi pentru fiecare gospodărie. Fondurile necesare pentru realizarea proiectului au fost obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
De asemenea, primarul Gabriela Iacobici ne-a informat că se continuă și lucrările de construire a dispensarului din localitatea Cheia.
Instituția medicală va avea cabinete medicale, sală de așteptare, grupuri sanitare. Conform proiectului tehnic, construcţia rezultată va avea o formă regulată, înscriindu-se într-un dreptunghi, va avea regimul de înălţime parter și o suprafaţă construită  de 352,60 mp.
Investiția prevede construirea unui imobil nou dar şi dotarea acestuia cu mobilier specific și echipamente medicale (dotarea dispensarului se va realiza cu fonduri de la bugetul local).

Articole din editia din data de August 2020

 • Investiții în derulare în comuna Amzacea

  Administratie locala
 • Raportul de activitate al primarului Niculae Stan

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie electrică din comuna Dobromir va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771