Investiții pentru modernizarea și dezvoltarea comunei Siliștea

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

În luna august autoritățile locale din Siliștea au făcut pași importanți pentru realizarea a două investiții la nivelul comunei. Este vorba despre modernizarea drumurilor de interes local în comună și despre înființarea rețelei de alimentare cu gaze naturale. 
Pentru a continua proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere, autoritățile locale au organizat licitația pentru desemnarea unei societăți care va executa lucrările din cadrul proiectului „Modernizarea drumurilor de interes local în comuna Siliștea, județul Constanța”. 
La licitație s-au înscris șapte societăți comerciale, însă doar trei dintre acestea au depus oferte. În urma analizării ofertelor tehnice și financiare, S.C. G&M Road Building S.R.L. a fost desemnată câștigătoare. 
Investiția presupune asfaltarea străzilor pe o lungime de 5.140 metri și amenajarea trotuarelor pe o lungime de 8.926 metri în localitățile Șiliștea, Țepeș Vodă și Ferme IAS. 
Termenul de întocmire a proiectului tehnic este de 2 luni de zile, iar pentru execuția lucrărilor societatea are la dispoziție 9 luni de zile.
Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor se ridică la suma de 8.274.858 lei.  
„Pe 4 august a fost atribuit contractul pentru proiectare și execuție lucrări de modernizare a drumurilor de interes local în comuna Siliștea! Este vorba despre cel de-al doilea proiect de asfaltare a tuturor străzilor rămase neasfaltate din comună, după primul proiect! Eu sunt foarte bucuros că am reușit acest lucru! Mulțumesc din suflet atât colegilor din Primărie, cât și colaboratorilor! Să sperăm că Guvernul României nu va bloca finanțarea și că totul se va desfășura bine. Doamne ajută!”, a transmis primarul Mihai Soare.
„Înființare rețea de alimentare cu gaze naturale, comuna Siliștea, județul Constanța” 
Este un alt proiect la care autoritățile locale lucrează intens, un proiect ce va crește gradul de confort al locuitorilor. Primii pași au fost făcuți încă de la începutul anului, când primarul Mihai Soare, a supus atenției consilierilor locali un proiect de hotărâre privind demararea formalităților în vederea realizării investiției de alimentare cu gaze naturale în comuna Siliștea.
În luna iunie a fost semnat un contract pentru întocmirea studiul de fezabilitate, iar luna aceasta a fost emis certificatul de urbanism; document necesar pentru obținerea avizelor de la instituțiile statului. Avizele sunt necesare atât pentru întocmirea studiului de fezabilitate cât și pentru depunerea cererii de finanțare. 
După pregătirea documentației, autoritățile vor găsi o soluție pentru finanțarea proiectului, fie din fonduri guvernamentale, fie din investiții private.
„În data de 07 august a fost emis certificatul de urbanism pentru -  Înființare rețea de alimentare cu gaze naturale, comuna Siliștea, județul Constanța. După ce am reușit să trecem peste etapele birocratice, putem spune că s-a intrat în linie dreaptă pentru execuția acestui proiect. Astfel, în 2021 sperăm ca vom primi finanțarea și vom reuși să începem execuția lucrării, după ce în prealabil vom parcurge etapele de proiectare și licitație. Ne dorim să realizăm proiectul în colaborare cu încă două comune, respectiv Seimeni și Tortoman. Noi chiar muncim, nu "facem desene pe asfalt"!”, a mai precizat primarul Mihai Soare.


Articole din editia din data de August 2020

 • Investiții în derulare în comuna Amzacea

  Administratie locala
 • Raportul de activitate al primarului Niculae Stan

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie electrică din comuna Dobromir va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771