Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

August 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Pe 7 august, consilierii locali din Fântânele s-au reunit în ședință ordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat mai proiecte de hotărâre, inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar, Ion Adrian Roșu, proiecte care au fost aprobate cu unanimitate de voturi.
Viceprimarul cu atribuții de primar, Ion Adrian Roșu a adus în atenția consilierilor locali proiecte de hotărâre prin care a urmărit începerea noului an școlar în condiții de siguranță pentru elevi dar și crearea unor condiții pentru desfășurarea activităților educaționale. Printre aceste se numără: aprobarea sumelor necesare pentru achiziționarea de dezinfectanți și măști de protecție, achiziționarea de tablete performante pentru toți copiii și laptop-uri pentru profesori, reabilitarea terenului de sport multifuncțional.
„După cum știți ne apropiem de începerea unui nou an școlar care se va desfășura în condiții speciale. Datorită acestui fapt am considerat că este absolut necesar să luăm o serie de măsuri care să asigure copiilor securitatea sanitară în contextul extinderii pandemiei de Covid 19 și în același timp să facilităm accesul tuturor la sistemul de predare online în cazul în care acesta va fi necesar. Țin să precizez că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentantul grupului C.E.Z, domnul Negrescu Gabriel, am beneficiat din partea dumnealor de o donație consistentă, respectiv - 56 de tablete pentru elevi. Le mulțumesc pe această cale în numele meu și al dumneavoastră”, a precizat Ion Adrian Roșu, viceprimarul cu atribuții de primar.
Primăria a primit o donație din partea grupui CEZ, respectiv un număr de 56 de tablete, ce vor fi oferite preșcolarilor din comună. Aleșii locali au aprobat achiziționarea a încă 120 de tablete și 14 laptop-uri pentru cadrele didactice. Tabletele vor fi dotate cu cartele sim reîncărcabile. Măsura a fost luată pentru a facilita accesul tuturor copiilor la sistemul de predare online. Elevii vor avea acces gratuit la internet în cadrul școlii dar și în localitate! În perioada următoare, Primăria va monta în centrul localității un sistem wireless performant.
De asemenea, în cadrul ședinței s-a decis ca Primăria și Consiliul Local să vină în sprijinul instituției de învățământ și al copiilor prin achiziționarea dezinfectanților pentru suprafețe și pentru mâini dar și a măștilor de protecție de unică folosință. 
Consilierii locali au aprobat și reabilitarea ternului de sport multifuncțional, acesta va fi folosit de elevi pentru desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. De asemenea, terenul va putea fi folosit pentru practicarea activităților sportive de toți tinerii din comună, după terminarea orelor de curs. Terenul de sport va fi reabilitat în totalitate până la începerea noului an școlar.
În acestă perioadă se fac demersuri pentru achiziționarea combustibilului solid necesar pentru încălzirea instituției de învățământ în timpul sezonului rece și de asemenea vor fi demarate lucrările de igienizare a sălilor de clasă și a spațiilor comune și se vor efectua mici  reparații unde este cazul.   
„Țin să mulțumesc domnului primar, Popescu Gheorghe și tuturor membrilor Consiliului Local Fântânele pentru colaborare și susținerea proiectelor pe care le-am promovat împreună în acest mandat”, a mai precizat Ion Adrian Roșu, viceprimarul cu atribuții de primar.


Articole din editia din data de August 2020

 • Investiții în derulare în comuna Amzacea

  Administratie locala
 • Raportul de activitate al primarului Niculae Stan

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie electrică din comuna Dobromir va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru asfaltarea străzilor din zona Tabără Faclia

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea comunei Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771