Modernizarea infrastructurii educaționale - una dintre prioritățile primarului, Marcela Rădulescu

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Ghidată de vocaţia sa ce are la bază dragostea pentru copii şi educaţie, primarul, Marcela Rădulescu, a atras fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din comună, cu scopul de a le oferi copiilor unităţi de învăţământ în care să aibă cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea orelor de curs.
„La începutul acestei luni, am semnat ordinul de începere a lucrărilor din cadrul proiectului  - Reabilitare şi modernizare Şcoală Gimnazială nr. 2 Viile, în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa. Termenul de execuție este de 10 luni de zile, însă eu sper ca acestea să fie finalizate odată cu începerea anului școlar”, a precizat primarul Marcela Rădulescu. 
Amintim că, administrația locală a obținut fondurile necesare pentru realizarea investiției de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Proiectul are o valoare de 1.703.481,43 lei.
Conform proiectului tehnic lucrările privind reabilitarea și modernizarea școlii din Viile presupun: schimbare acoperiș, înlocuire uși și a geamuri, montare centrală termică și calorifere, amenajare grupuri sanitare, achiziționare mobilier. 
„De asemenea, în această perioadă se continuă lucrările de construirea a grădiniței din localitatea Ion Corvin. Până la această dată s-a turnat fundația, finalizându-se astfel prima etapă a construcției”, a mai precizat primarul, Marcela Rădulescu.
Grădinița, cu program normal și cu 2 săli de grupă, se construiește în curtea dispensarului medical din localitatea Ion Corvin. Clădirea va avea regim parter și o suprafață de 286 metri pătrați.
Noua grădiniță va avea 2 săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru "Corn și Lapte", cancelarie, vestiar, centrală termică, magazie pentru combustibili. Spațiul destinat grădiniței va fi împrejmuit, iar preșcolarii vor beneficia de un loc de joacă cu dale din cauciuc dar și de un teren de sport.
Investiția se realizează cu fonduri de la Ministerul Educației Naționale.

Articole din editia din data de Iulie 2020

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Educația o prioritate pentru autoritățile din Corbu

  Administratie locala
 • Se reface covorul asfaltic pe strada Eroilor din Ciobanu

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local extraordinară la Castelu

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local la Pecineaga

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Bărăganu vor fi pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771