Pași importanți pentru dezvoltarea orașului Negru Vodă! Încep lucrările de asfaltare în Darabani și Vâlcele. A fost semnat contractul pentru construire grădiniță în Negru Vodă

Iulie 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Anul trecut, primarul Petre Urziceanu a semnat, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, contracte de finanțare pentru realizarea mai multor investiții la nivelul orașului. În ediția din această lună vă prezentăm două proiecte care se implementează în acestă perioadă cu fonduri obținute prin  Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.
„Modernizare drumuri în interiorul localităților sat Darabani și sat Vâlcelele UAT Negru Vodă”, este unul dintre proiectele pentru care primarul, Petre Urziceanu a semnat ordinul de începere a lucrărilor. 
Investiția, ce presupune modernizarea drumurilor pe o lungime de 14,825 kilometri, are o valoare de 13.943.163 lei. 
Termenul de execuție a lucrărilor este de 1 an de zile. Beneficiarii direcți ai acestei investiții sunt cei peste 1000 de locuitori ai celor două localități.
„Construire grădiniță cu program prelungit în localitatea Negru Vodă” este cel de-al doilea proiect ce urmează să fie demarat în perioada următoare. „Luna aceasta, am semnat contractul pentru proiectare și execuție lucrări de construire a grădiniței din Negru Vodă. Și în cazul acestei investiții, termenul de execuție a lucrărilor este de 1 an de zile, perioadă ce poate fi extinsă până la doi ani de zile”, a precizat primarul Petre Urziceanu.
Noua grădiniță cu program prelungit va fi construită pe un teren ce se află la intersecția străzilor Liniștei și Recoltei. Clădirea, ce va avea o amprentă la sol de 469,50 metri pătrați și o suprafață desfășurată de aproximativ 800 metri pătrați, va fi construită în regim: demisol, parter și etaj. 
La demisol, clădirea va avea bucătărie, spălător, depozit, vestiar, grupuri sanitare. La parter se vor amenaja patru săli de clasă, grupuri sanitare, cabinet medical, filtru și vestiar, izolator, secretariat, cameră pentru centrala termică. Etajul 1 va avea patru săli pentru activități și dormit. Grădinița va fi împrejmuită iar în curte se va amenaja un loc de joacă pentru preșcolari. De asemenea în fața instituției de învățământ se va amenaja o parcare.
După finalizarea investiției, 80 de preșcolari vor beneficia de noua grădiniță.

Articole din editia din data de Iulie 2020

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Educația o prioritate pentru autoritățile din Corbu

  Administratie locala
 • Se reface covorul asfaltic pe strada Eroilor din Ciobanu

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local extraordinară la Castelu

  Administratie locala
 • Ședință de Consiliu Local la Pecineaga

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din comuna Bărăganu vor fi pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771