Administrație locală

Construire capelă mortuară în Cobadin

Autoritățile locale au elaborat un proiect pentru construirea unei capele mortuare în localitatea Cobadin. Vestea bună este că, Primăria a primit din partea Consiliului Județean Constanța suma de 300.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru construirea clădirii.
Pentru a se alinia normelor europene în vigoare, autoritățile locale au decis realizarea unui proiect pentru construirea unei capele mortuare în localitatea Cobadin. Aceasta va fi amplasată în curtea bisericii.
„Banii primiți de la Consiliul Județean Constanța pentru dezvoltare locală îi vom folosi pentru construirea capelei mortuare. Astfel, cetățenii din localitate vor beneficia de un spațiu adecvat pentru ritualul înmormântării”, a declarat primarul Cornel Cocoș.
Clădirea va fi construită în regim parter pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați. Compartimentarea urmărește să satisfacă nevoile specifice unor evenimente funerare, dar și rezolvarea tuturor ritualurilor legate de deces. Astfel imobilul va avea spații dedicate ritualului înmormântării (două camere funerare cu loc pentru priveghi), două oficii, o cameră de depozitare, două grupuri sanitare și o terasă.
Pentru realizarea acestui obiectiv primul pas este aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli, dar și aprobarea investiției în Consiliul Local.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*