Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

La jumătatea lunii mai, Romică Stan, viceprimarul cu atribuții de primar, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a drumurilor din localitățile Amzacea, Casicea și General Scărișoreanu.
Investiția, privind modernizarea infrastructurii rutiere, se realizează cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua.
Proiectul “Asfaltare străzi în comuna Amzacea, județul Constanța” se întinde pe cele trei localităţi ale comunei: Amzacea, Casicea şi General Scărişoreanu și are în vedere asfaltarea a 14,171 kilometri de drum în localităţile arondate comunei Amzacea. 
Conform proiectului tehnic, pe lângă reabilitarea prin asfaltare a străzilor din comună se vor construi podeţe, accese auto şi pietonale, dar şi rigole pentru colectarea apelor pluviale.
Valoarea totală a investiţiei prezentată în studiul de fezabilitate este de 13.370.623 lei  din care MDRAP a aprobat, din bugetul de stat, suma de 12.891.413 lei; diferenţa fiind cheltuiala neeligibilă suportată de U.A.T. Amzacea.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 1 an de zile, astfel în luna martie a anului 2021, comuna Amzacea va avea încă 15 kilometri de străzi asfaltate.
„Lucrările de asfaltare a străzilor au fost demarate. Este o investiție importantă, în urma căreia vom moderniza aproximativ 15 kilometri din cei 47 km care necesită reabilitare la nivelul comunei noastre. Ne dorim să punem la punct toate drumurile și de aceea, în această perioadă lucrăm la realizarea Studiului de Fezabilitate și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru asfaltarea a încă 6 km de drumuri. Întocmirea documentațiilor necesare pentru obținerea finanțărilor dar și partea de cofinanțare a Primăriei implică alocarea unor sume de bani importante de la bugetul local, din acest motiv lucrăm în etape și nu putem să modernizăm toată suprafața printr-un singur proiect”, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar, Romică Stan.


Album foto

 • Articole din editia din data de Mai 2020

 • Un moment de solidaritate

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările la dispensarul medical din Pecineaga, realizate în procent de 75%

  Administratie locala
 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771