Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri Europene

Administrația locală investește în infrastructura educațională. Autoritățile locale au depus, pe Programul Operațional Regional 2014-2020, un proiect pentru construirea unei instituții de învățământ cu sală de sport și teren multifuncțional în localitatea Darabani.
În anul 2018, administrația locală a depus pe POR Sud-Est 2014-2020 pe axa prioritară “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale” proiectul “Construire școală cu clasele 0-4 și sală de sport sat Darabani, UAT Negru Vodă, județul Constanța”.
La sfârșitul lunii mai, autoritățile locale au primit vizita unei comisii de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est pentru a verifica amplasamentul propus pentru implementarea proiectului.
„Totul a decurs normal, nu a fost nevoie de completări sau clarificări ale proiectului. Urmează ca zilele următoare să fim chemați să semnăm contractul de finanțare”, a precizat primarul, Petre Urziceanu.
Noua instituție școlară va fi construită în locul celei existente, după ce aceasta din urmă va fi demolată. Proiectul prevede construirea unei clădiri cu patru săli de clasă, grupuri sanitare, depozit alimente, sală multifuncțională, birouri pentru secretariat și director, sală pentru centrala termică dar și o bibliotecă. Toate aceste se vor desfășura pe o suprafață de 479, 2 mp. 
Pentru ca elevii să își desfășoare orele de educație fizică în cele mai bune condiții se va construi și o sală de sport cu o suprafață de 275,4 mp dar și un teren multifuncțional în aer liber pe o suprafață de 924 mp. În proiect este solicitată finanțare și pentru dotarea instituției de învățământ dar și pentru amenajarea curții exterioare.
„Valoarea proiectului se ridică la suma de 3.378.886,18 lei. Sunt bucuros că vom realiza acest proiect. Este un proiect de suflet, la care am lucrat mult, din dorința de a oferi copiilor din Darabani șansa de a învăța într-un mediu modern și de a avea acces la materiale didactice de calitate”, a mai precizat edilul Petre Urziceanu.

Articole din editia din data de Mai 2020

 • Un moment de solidaritate

  Fonduri Europene
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Fonduri Europene
 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Fonduri Europene
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de construire a pieței de pește din Pecineaga

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Creșterea Accesibilității la TEN-T în zona transfrontalieră Negru Vodă-General Toshevo”, la final

  Fonduri Europene
 • Cursuri de perfecționare pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Servicii sociale pentru locuitorii din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771