Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Administratie locala

Administrația locală a obținut fonduri de la Ministerul Educației Naționale pentru obiectivul de investiții „Grădiniță cu program normal cu 2 săli de grupă în localitatea Ion Corvin”, județul Constanța”. Amplasamentul a fost predat, constructorului, anul trecut în luna septembrie, dar lucrările au fost demarate abia în a doua jumătate a lunii aprilie. 
Grădinița va fi construită în curtea dispensarului medical din localitatea Ion Corvin în regim parter și va avea o suprafață de 286 metri pătrați.
Conform proiectului tehnic  grădinița va avea 2 săli de clasă, grupuri sanitare, spațiu pentru "Corn și Lapte", cancelarie, vestiar, centrală termică, magazie pentru combustibili, loc de joacă cu dale din cauciuc, teren de sport, împrejmuire.
„La ultima discuție pe care am avut-o cu constructorul, mi-a promis că va respecta termenul de execuție a lucrărilor care este de 1 an de zile de la data predării amplasamentului. Teoretic ar trebui ca la 15 septembrie, să facem recepția lucrărilor și să inaugurăm grădinița. După cum se poate vedea, până acum a fost săpată doar groapa pentru fundație. Mă îndoiesc că va fi respectat termenul, eu sunt legată de mâini, nu pot să iau nici o măsura de sancționare a constructorului, deoarece contractul este semnat cu Ministerul Educației Naționale. Cauza întârzierilor este dată de faptul că un  singur constructor semnează mai multe contracte în același timp”, a precizat Marcela Rădulescu, primarul comunei.
Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.643.585,28 lei, contribuția de la bugetul local al Primăriei fiind de 337.697,41 lei.
„Sunt dezamăgită de această situație, nu mă gândesc decât că cei 34 de preșcolari vor fi nevoiți să  își desfășoare activitatea în sălile de clasă amenajate în incinta Căminului Cultural din localitate. Este un proiect important pentru că îmi doresc să ofer copiilor cele mai bune condiții pentru desfășurarea actului educațional. Sper ca dezamăgirea mea să nu se confirme și constructorul să mă contrazică”, a mai precizat, primarul Marcela Rădulescu. 

Articole din editia din data de Mai 2020

 • Un moment de solidaritate

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771