Consilierii din Comana pot bloca activitatea Primăriei

Mai 2020, Bogdan Chirita

Administratie locala

Consilierii PNL din Comana boicotează activitatea Primăriei. Aceștia nu sunt de acord cu alocarea a 5 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, bani ce urmează să fie folosiți pentru investiții dar și pentru desfășurarea activității.
Fiind un bun administrator, primarul, Ion Șchipu, a reușit să economisească anul trecut suma de 10 milioane de lei, bani ce au fost trecuți în fondul de rezervă bugetară. Bani ce urmează să fie folosiți pentru investițiile din comună dar și pentru desfășurarea activității aparatului propriu.
Odată cu declanșarea stării de urgență din România, veniturile din taxele și impozitele locale au scăzut considerabil, iar autoritățile trebuie să găsească o soluție pentru continuarea activității.
„În prima ședință din luna iunie, trebuie să emitem o hătărâre de Consiliu Local prin care să aprobăm rectificarea bugetului, care constă în alocarea a 5 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară. Am primit semnale că cei 6 consilieri locali PNL nu vor fi de acord cu această rectificare. Această acțiune nu se răsfrânge asupra mea, ci asupra locuitorilor din comună și a angajaților din aparatul propriu. Suma este necesară pentru a putea să ne desfășurăm activitatea curentă, pentru a putea achita salariile angajaților Primăriei, a celor 14 asistenți sociali, a contractelor de prestări servicii, a facturilor de utilități (energie elctrică,iluminat public, apă, gunoi, combustibil), dar și cofinanțările pentru proiectele aflate în desfășurare. Aici mă refer la cofinanțarea în valoare de 25.000 de euro pentru proiectul privind modernizarea infrastructurii de apă din localitatea Tătaru”, a precizat primarul Ion Șchiopu.
Situația nu se va opri aici, dacă aleșii locali nu vor aproba rectificarea bugetară, autorităție locale vom fi nevoite să plătească penalități pentru întârzieri la plata facturilor. 
„Nu este normal să suportăm costuri suplimentare din bugetul local, din cauza unor ambiții și orgolii ale acestor consilieri locali. Dacă se va ajunge în această situație voi demara procedurile de recuperare a pierderilor suferite prin acțiuni judecătorești împotriva celor care au provocat acest lucru”, a mai precizat primarul Ion Șchiopu.

Articole din editia din data de Mai 2020

 • Un moment de solidaritate

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771