90 de panouri solare vor fi montate în Satu Nou

Mai 2020, Lacramioara Chirita

Fonduri Europene

Pe zi ce trece se văd roadele muncii consultanților din cadrul proiectului. După ce o familie din Satu Nou va beneficia de extinderea locuinței, vă dăm încă o veste bună! În perioada următoare se vor monta 90 de panouri solare pentru ca beneficiarii să aibe dotările minime necesare pentru apă caldă și încălzire.
Proiectul integrat “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” acționează pe șapte direcții de dezvoltare și implementare începând de la îmbunătățirea confortului de locuit, continuând prin rezolvarea problemelor de sănătate pentru sătenii selectați și eligibili și terminând cu crearea de locuri de muncă pentru acești oameni.
Printre activitățile proiectului se numără și îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă - 5 locuințe vor fi extinse cu câte o cameră de 20 mp, 17 locuințe vor fi reabilitate și 90 de panouri solare vor fi montate astfel încât beneficiarii să aibe dotările minime necesare pentru apă caldă și încălzire. 
În ultimele luni, consultanții au lucrat la procedura de achiziție a celor 90 de panouri solare. În perioada următoare va începe montarea acestora pentru ca beneficiarii să aibe condiții pentru igiena personală dar și pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece.
Servicii sociale pentru beneficiarii din cadrul proiectului 
Într-o ediție trecută a publicației noastre v-am informat despre înființarea a trei servicii sociale și anume: Centrul de zi de consiliere și sprijin pentru părinți și copii, Centrul comunitar de asistență și prevenție și Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber – Clubul vârstinicilor din Mircea Vodă. 
În ultimele două luni, din cauza pandemiei de Coronavirus și a stării de urgență în care s-a aflat țara noastră, monitorizarea beneficiarilor celor trei centre înființate s-a realizat telefonic.
Cele trei centre au fost înființate în cadrul activității - Dezvoltarea şi furnizarea de servicii sociale, medicale şi medico-sociale.
15 firme vor primi subvenția de 25.000 de euro
Printre obiectivele specifice ale proiectului “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se numără și susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii, pentru constituirea a 41 de microintreprinderi şi înfiinţarea şi dezvoltarea unui centru antreprenorial la nivelul comunităţii pentru facilitarea interrelațiilor de afaceri între noii antreprenori şi întreprinzători din afara comunităţii, fiind asigurată o piaţă de desfacere adecvată pentru noile produse şi servicii dezvoltate de către noii antreprenori susţinuţi prin implementarea activităţii.
La sfârșitul anului 2019 s-au depus 15 planuri de afaceri în vederea deschiderii de noi firme, cu acestea au fost încheiate contracte pentru acordarea subvenției.
Vestea bună pentru cei 15 antreprenori este cererile de plată au fost aprobate, iar în cel mai scurt timp vor primi subvenția.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 4 “Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.
Pentru mai multe informații despre implementarea proiectului accesați site-ul: www.fortin.roArticole din editia din data de Mai 2020

 • Un moment de solidaritate

  Fonduri Europene
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Fonduri Europene
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Fonduri Europene
 • Fonduri europene pentru construirea unei școli în Darabani

  Fonduri Europene
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771