Educație

Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

Începând cu 2 mai, elevii clasei a VIII a din Bărăganu vor reveni la școală. Timp de două săptămâni, aceștia vor desfășura activități de pregătire pentru susținerea examenului național.
Guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 394/2020 privind instituirea stării de alertă, iar în domeniul educației și cercetării una dintre măsuri, permite desfășurarea, după data de 02.06.2020, a unor activități de pregătire, pe o perioadă de 2 săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12-a și a 13-a), precum și pentru organizarea examenelor naționale și de cercetare a competențelor profesionale.
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun prin care s-au stabilit măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării.
„Pregătim școala din Bărăganu, pentru ca elevii clasei a VIII a, să desfășoare pregătirea pentru examen. Am achiziționat, termoscaner pentru măsurarea temperaturii, măști, mănuși, dezinfectant pentru elevi, profesori dar și pentru personalul auxiliar. Săptămâna aceasta vom realiza și dezinfecția instituției de învățământ. Începând cu 2 iunie, așteptăm toți elevii din an terminal să revină în bănci. Le urez succes la examenul național!”, a precizat pentru Graiul Dobrogei, primarul Magdalena Neague. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*