Administrație locală

Producătorii locali din Siliștea sprijiniți de autorități

Soluție inedită găsită de primarul Mihai Soare din Siliștea pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli – pe pagina de socializare Facebook a fost înființat grupul Cumpărați de la țăranii din Comuna Siliștea CT. 
Pentru a trece cât mai ușor de criza datorată de Pandemia de Covid 19, primarul Mihai Soare s-a gândit să vină în sprijinul crescătorilor de animale și a agricultorilor (legumicultorilor).
„În ultimele zile am purtat discuții cu crescătorii de animale și cu agricultorii de pe raza comunei și am decis să înființăm pe Facebook un grup pentru vânzarea produselor țărănești, unele dintre ele produse chiar în gospodăriile locuitorilor. Scopul este să îi ajutăm pe țăranii din comună să comercializeze produsele la un preț corect, care să reflecte munca care o depun. Îi îndemn pe toți să promoveze grupul și să posteze anunțuri cu ceea ce au de vânzare: miei, pui, ouă, brânză, diverse legume”, a precizat primarul Mihai Soare.
Locuitorii vor primi semințe pentru înființarea grădinilor 
În această perioadă în care țara se află în stare de urgență, cauzată de Pandemia de Covid 19, Primăria Siliștea a inițiat o campanie de donații: „Solidaritate Comuna Siliștea”! 
„Fii alături de noi și de fiecare cetățean al Comunei Siliștea, jud. Constanța, și donează, din puținul tău, pentru achiziționarea de materiale de protecție, substanțe dezinfectante, alimente de strictă necesitate, semințe de legume pentru plantat în grădini, și orice altceva va fi nevoie, pentru lupta cu virusul Covid -19.
Vă rugăm, să faceți donații, în contul:
RO14TREZ23221370201XXXXX
COMUNA SILIȘTEA
CF/CUI: 4514853
sau efectiv, în numerar, sau produse, direct la noi, la primărie!
Fii alături de semenii tăi! Fii solidar!” – este mesajul transmis de autoritățile din Siliștea.
Edilul mai are o inițiativă, de această dată, pentru a veni în sprijinul locuitorilor. Folosind o parte din donațiile strânse vor fi achiziționate semințe, ce vor fi împărțite oamenilor pentru plantarea în grădinile proprii, dar și pui și grăunțele necesare pentru o săptămână. 
„Cred că odată cu finalizarea stării de urgență cu toții vom trece printr-o criză financiară, de aceea îmi doresc să ofer oamenilor semințe și pui. Astfel vor avea o bază pentru producerea alimentelor. Dacă în urma acestei acțiuni vom înregistra un procent de 5% al celor care își vor înființa grădini, putem spune că inițiațiva a avut succes”, a mai precizat primarul, Mihai Soare.
Daruri pentru copiii și bătrănii din comună
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, folosind banii din donații, autoritățile locale vor oferi daruri tuturor copiiilor cu vârsta până la 18 ani din comună dar și bătrânilor.   

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*