Se continuă lucrările la dispensarul din Saligny

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Lucrările privind construirea dispensarului din localitatea Saligny sunt în grafic. Până acum a fost construită fundația, iar acum se montează stâlpii de susținere.
„Săptămâna trecută am primit a doua tranșă de bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru a deconta lucrările privind construirea dispensarului. Lucrările nu au fost oprite din cauza situației de urgență, angajații muncesc respectând condițiile impuse de lege”, a precizat primarul Ion Beiu. 
Investiția, presupune construirea unei clădiri noi având regimul de înălțime P+1, împrejmuirea terenului, amenajarea unei parcări dar și dotarea cabinetelor cu mobilier și echipamente medicale. 
Centrul medical va avea adresa pe strada Școlii (lângă fabrica de oxigen) iar în incinta acestuia vor funcționa cabinete medicale de medicina de familie, pediatrie, dar și cabinete specializate, precum de fizioterapie, stomatologie și cardiologie.
Lucrările de construire a dispensarului au fost începute în toamna anului trecut, perioada de execuție fiind de 12 luni de zile. Fondurile pentru realizarea investiției au fost obținute de la MDRAP prin Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a doua.
Locuitorii din Faclia vor avea presiune la apă
Locuitorii din Faclia întâmpinau probleme în ceea ce privește presiunea la apă. Pentru a rezolva această situație, având în vedere că vine vara și oamenii vor folosi mai multă apă pentru a uda grădinile, autoritățile locale împreună cu RAJA S.A. au decis să introducă o conductă pe o distanță de 700 metri liniari între Ștefan cel Mare și Saligny. Aceasta este o soluție provizorie până când RAJA va găsi o altă modalitate prin care cetățenii să aibă presiune la apă.
Prin intermediul publicației noastre, primarul Ion Beiu a dorit să transmită un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale: „Noaptea Sfântă a Învierii să vă lumineze sufletele pentru a fi mai buni, mai curaţi, mai înţelegători şi mai apropiaţi de Dumnezeu! Un Paşte fericit alături de cei dragi! Hristos a Înviat!”

Articole din editia din data de Aprilie 2020

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Mesajul primarului comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Administratie locala
 • Mesajul primarului comunei Ciocîrlia, Traian Dragomir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Administratie locala
 • Mesajul primarului comunei Băneasa, Paul Coliș, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Administratie locala
 • Mesajul primarului comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771