Copiii din cadrul Centrului de prevenire a abandonului din Grădina beneficiază de acces la educație și hrană

Aprilie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Social

În urma deciziei, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență al României, de închidere a instituțiilor de învățământ începând cu 11 martie, a fost închis și Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa, din Grădina.
În urma deciziilor luate la nivel național, autoritățile locale din Grădina au fost nevoite să închidă Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa. Timp de o săptămână activitatea în centru a fost suspendată, după care primarul, Gabriela Iacobici (președinte al CLSUG) a adus în atenția Comitetului Local pentru Situații de Urgență Grădina (CLSUG) această situație. În cadrul unei ședințe s-a decis ca toți cei 38 de copii, ce frecventează centrul să beneficieze în continuare de hrană și materiale didactice pentru desfășurarea activităților școlare. 
„Toți copiii care frecventează centrul provin din familii defavorizate. Masa caldă pe care o primesc în fiecare zi este un ajutor important pentru  familiile lor, de aceea am decis să beneficieze în continuare de o masă caldă și de acces la educație, chiar dacă stau acasă. În fiecare zi o persoană, care este echipată corespunzător, duce la domiciliul elevilor pachete, cu ceea ce ar fi mâncat la centru, dar și materiale didactice pentru a studia în continuare”, a precizat Gabriela Iacobici, primarul comunei Grădina. 
Amintim că „Centrul de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa” a fost inaugurat în toamna anului 2016. Investiția a însumat o valoare de 500.000 de euro incluzând lucrările de reabilitare a clădirii, cheltuielile de audit, consultanță, diriginte de șantier.
Centrul găzduiește un număr de 38 de copii, aceștia servesc aici  masa de dimineață, masa de prânz și un desert. În cadrul centrului copiii își pregătesc lecțiile sub îndrumarea unui personal calificat.
Costurile de întreținere și funcționare a centrului sunt suportate de Primăria și Consiliul Local Grădina.
Pachete pentru persoanele cu venituri mici cu ocazia sărbătorilor Pascale 
Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.
Primăria comunei Grădina vine, și în acest an, în sprijinul persoanelor cu venituri mici. 85 de familii și 75 de persoane singure vor primi din partea autorităților câte un pachet cu alimente pentru masa de Paște.Album foto

 • Articole din editia din data de Aprilie 2020

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Social
 • Mesajul primarului comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului comunei Ciocîrlia, Traian Dragomir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului comunei Băneasa, Paul Coliș, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771