Educație

Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

Viitorul țării noastre sunt copiii, de aceea statul ar trebui să investească cât mai mult în educație. Primarul comunei, Marius Liviu Petre face parte din rândul celor care au înțeles cât de important este ca elevii să beneficieze de condiții cât mai bune pentru desfășurarea activităților. A ales să investească în modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ din comună, dar și să acorde sprijin financiar (burse, decontare abonamente transport) tuturor copiilor și tinerilor, pentru ca aceștia să urmeze calea educației, să devină specialiști în diferite domenii și să-și asigure un viitor mai bun. Și în această perioadă, când copiii sunt nevoiți să învețe de acasă, primarul Marius Liviu Petre a găsit o soluție pentru a veni în sprijinul acestora, mai exact pentru a facilita accesul la educație. 
Odată cu întreruperea cursurilor și apoi cu declararea stării de urgență  în România, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Recomandările Ministerului Educației și ale inspectoratelor școlare au fost de „muta” educația în online, în mediul virtual. Un spațiu atât de familiar pentru unii tineri, dar atât de nou pentru învățământ. Un loc de relaxare pentru mulți, dar un tărâm în mare parte necunoscut pentru educația de zi cu zi. 
Cele mai importante aspecte ale învățământului online sunt reprezentate de existența resurselor materiale educaționale (laptop, tableta, smartphone etc) și accesul la internet. Întreruperea cursurilor pe o perioadă ce nu poate fi estimată a reprezentat o provocare pentru toți cei implicați în comunitatea educațională din Peștera.
De aceea, administrația locală din comuna Peștera a decis procurarea de tablete și sim-uri de date pentru toți preșcolarii, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Peștera și structurile arondate.
„Am semnat contractele pentru achiziția tabletelor și a sim-urilor de date, urmează ca acestea să fie livrate. Este vorba despre 432 de dispozitive, ce vor fi distribuite la domiciliul fiecăruia, săptămâna viitoare. Pentru a nu fi probleme legate de compatibilitatea dintre dispozitive am decis să achiziționăm tablete și pentru cadrele didactice. Acestea vor fi folosite doar în procesul de învățământ și vor asigura accesul egal al tuturor elevilor la un drept garantat prin constituție, educația. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut ca această inițiativă să prindă contur, respectiv Consiliului Local Peștera, echipei Primăriei Peștera, cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 1 Peștera, părinților, și nu în ultimul rând conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Împreună am analizat, am dezbătut și am luat, sperăm, cea mai bună soluție, în favoarea elevului, actor principal pe marea scena a educației!” a precizat primarul, Marius Liviu Petre. 
Încheiem articolul cu un citat potrivit pentru această perioadă în care ne aflăm și să amintim copiilor, în fiecare zi, că ÎNVĂȚAREA înseamnă LIBERTATE!
“Educaţia e un prieten pe care nicio nenorocire nu îl poate deprima, nicio crimă nu îl poate distruge, niciun inamic nu îl poate ţine la distanţă şi niciun despotism nu îl poate supune.” – Joseph Addison

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*