Primarul, Reșit Taner alături de locuitorii din comună

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

În contextul pandemiei de Coronavirus, primarul din Tuzla este alături de locuitorii comunei prin aplicarea măsurilor prevăzute în ordonanțele militare emise până la această dată de către Ministerul Afacerilor Interne.
Siguranța locuitorilor este foarte importantă pentru autoritățile comunei Tuzla. Primarul, Reșit Taner îi îndeamnă pe aceștia să respecte măsurile de prevenție a infectării cu virusul Covid 19. Totodată a luat o serie de măsuri pentru a veni în sprijinul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani fără aparținător și a celor care se află în izolare. 
Astfel, persoanele de pe teritoriul administrativ al comunei Tuzla, în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau alte forme de ajutor, dar și persoanele aflate în dificultate datorită problemelor generate de Covid-19 sau aflate în autoizolare, se pot adresa Compartimentului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Tuzla la numerele de telefon 0748 503 713 și 0752 037 278.
„Știrile negative și dese nu ne ajută din păcate. Trebuie să rămânem constructivi și să ne organizăm, făcând tot ce stă în putința noastră în aceste zile pentru a ajuta comunitatea. Din dorința de a avea părinții și bunicii în siguranță, primăria comunei Tuzla va livra la domiciliul vârstnicilor și a persoanelor aflate în dificultate alimentele necesare și medicamente, la solicitarea și pe cheltuiala acestora.Vă rog să evitați orice deplasare inutilă care vă poate afecta starea de sănătate!!!”, a transmis primarul Reșit Taner.
Pentru situații de urgență locuitorii comunei se pot adresa agenților postului de Poliție Locală Tuzla la numărul de telefon 0752 199 260.
Obligațiile operatorilor economici
Pentru siguranța tuturor locuitorilor, autoritățile locale au transmis operatorilor economici de pe raza comunei obligațiile pe care le au conform prevederilor art.7 cuprinse în Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020. 
Instituțiile publice și operatorii economici au obligația de a marca zona destinată accesului cetățenilor/clienților și suprafața de relații cu publicul/vânzare cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri.
Administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători. Comercianții și producătorii agricoli aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști.
De asemenea primarul Reșit Taner le-a transmit locuitorilor că nu există motive de panică întrucât nu există nici un caz de îmbolnăvire cu Covid 19, pe raza comunei.
„Vă comunic faptul că până la data de 30.03.2020 pe raza comunei Tuzla, județul Constanța, nu au fost identificate persoane infectate cu COVID-19. Întrucât la nivelul comunei nu există cazuri de coronavirus confirmate, nu există motive de panică în rândul populației.Este necesar să respectăm în continuare cu strictețe regulile de igienă și cele impuse de autorități pentru a putea limita răspândirea acestui virus și pentru a ne putea întoarce cât mai curând la o viață normală”, a mai transmis edilul.

Articole din editia din data de Martie 2020

 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Instituțiile din Saligny au fost dezinfectate

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin montează dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor

  Administratie locala
 • Siguranța cetățenilor comunei, importantă pentru primarul Magdalena Neague

  Administratie locala
 • Primarul, Reșit Taner alături de locuitorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771