Proiectul “Creşterea accesibilităţii la reţeaua TEN-T în aria transfrontalieră Negru-Vodă – General Tohevo se apropie de final

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Primăria Negru Vodă implementează din anul 2017 proiectul “Creşterea accesibilităţii la reţeaua TEN-T în aria transfrontalieră Negru-Vodă – General Tohevo. În cadrul proiectului, în orașul Negru Vodă se asfaltează străzile pe o lungine de peste 17 kilometri, se construiesc accese pietonale şi auto către gospodării, dar se achiziționează și un utilaj multifuncțional.
Pe 10 martie, primarul, Petre Urziceanu a semnat contractul de achiziție publică prin care Primăria Negru Vodă va fi dotată cu un vehicul multifuncțional pentru întreținerea drumurilor. Utilajul multifuncțional va fi dotat cu: freză de zăpadă, sărăriță, braț telescopic, cap pentru cosit vegetația, cap tăietor pentru arbori. cap cu burghiu, cap pentru curățat șanțuri, instalație împrăștiere soluție degivrantă, cupă frontală.
„Până în acest moment, Primăria Negru Vodă, nu a mai dispus de un utilaj cu astfel de echipamente, avantajele acestora fiind: îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, îmbunătățirea administrării infrastructurii, reducerea numărului de accidente, economii din scăderea costului de exploatare. În luna aprilie utilajul va intra în posesia noastră”, a declarat primarul orașului Negru Vodă, Petre Urziceanu.
De asemenea în luna martie au fost reluate lucrările de asfaltare din cadrul proiectului. Conform declarațiilor primarului, pentru finalizarea proiectului trebuie asfaltate străzile: Constanței și Sănătății, pe o distanță de 1,5 kilometri.  
Implementarea proiectului presupune și modernizarea prin asfaltare a 17,59 km de drumuri în oraşul Negru Vodă şi 7,95 km în General Toshevo dar și achiziţionarea un utilaj multifuncţional, în vederea îmbunătăţirii accesului la infrastructura de transport în zonele de frontieră, facilitând totodată şi mobilitatea bunurilor şi persoanelor.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.938.406,82 euro, din care 7.779.638,68 euro, în proporţie de 98% reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă (Fondul European pentru Dezvoltare Regională - 85% şi contribuţiile bugetare ale celor două state: România şi Bulgaria, 13%). Totalul valorii eligibile a proiectului este împărţit între cei doi parteneri implicaţi în proiect astfel: oraşul Negru Vodă - 4.889.301,63 euro, iar Municipiul General Toshevo - 3.049.105,19 euro.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2020

 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Instituțiile din Saligny au fost dezinfectate

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin montează dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor

  Administratie locala
 • Siguranța cetățenilor comunei, importantă pentru primarul Magdalena Neague

  Administratie locala
 • Primarul, Reșit Taner alături de locuitorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771