Primăria Peștera continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei

Martie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Este adevărat că toți oamenii traversează o perioadă grea, cauzată de pandemia de Coronavirus. Este o perioadă în care ne simțim nesiguri, avem frământări despre ce se va întâmpla și cât va dura toată situația creată de acest virus. Pentru a trece cu bine peste această problemă trebuie să respectăm recomandările făcute de autoritățile naționale și cele locale. 
Mai mult decât atât trebuie să fim recunoscători pentru tot ce avem în prezent și să vedem și partea bună a lucrurilor... Planeta se regenerează iar noi, oamenii avem posibilitatea să petrecem mai mult timp în familie și să facem lucruri pentru care înainte nu aveam timp. Să ne bucurăm că este primăvară!
Pe lângă măsurile pe care le iau pentru a preveni răspândirea Covid 19, autoritățile locale lucrează în continuare la proiectele și investițiile inițiate pentru dezvoltarea comunelor. 
Primarul comunei Peștera, Marius Liviu Petre ne-a prezentat o situație a proiectelor pe care administrația locală le va realiza în acest an, unele dintre ele aflându-se în execuție iar altele în diferite stadii: fie de proiectare, fie de implementare. 
În cele ce urmează vom face o trecere în revistă a investițiilor ce se află în faza de execuție, asta pentru a vă gândi și la altceva decât la situația existentă.
Una dintre investițiile ce se realizează în comună se adresează celor mai mici locuitori, preșcolarilor. Este vorba despre construirea Grădiniței cu program normal pentru 2 grupe în satul Peștera, comuna Peștera, județul Constanța. Execuția lucrărilor au început deja în toamna anului trecut, proiectul fiind în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, care asigură cea mai mare parte a finanțării. „Preconizăm ca termen de finalizare vara anului 2020, iar începând cu luna septembrie preșcolarii din comună să poată beneficia de cele mai bune condiții pentru activitățile specifice”, a precizat primarul Marius Liviu Petre.
Construire pasarelă pietonala în localitatea Peștera – este o altă lucrare ce se află în execuție și urmează să fie finalizată în curând. Proiectul este finanțat de la bugetul local și asigură legatură dinspre strada Principală și școală, respectiv biserica ortodoxă din localitate, peste dareua care traversează localitatea.
Un alt proiect ce este finanțat de la bugetul local și care se află în execuție presupune construirea unei capele și a unei clopotnițe dar și împrejmuirea terenului - parohia Peștera.
Cel mai mare proiect desfășurat în comuna Peștera, cu o valoare de 4 milioane de euro, vizează Construirea rețelei publice de apă uzată în comuna Peștera, județul  Constanța. „Investiția se realizează cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Până la această dată  s-au executat aproximativ 50% din lucrări. Termenul de finalizare este vara anului 2021”, a mai precizat primarul, Marius Liviu Petre.
În ediția de luna viitoare vă vom prezenta proiectele care se află în faza de realizare a proiectelor tehnice sau în faza de atribuire a lucrărilor. Vă asigurăm că autoritățile locale din Peștera fac în continuare eforturi pentru realizarea investițiilor în toate satele comunei. 
Așa cum spuneam la începutul articolului, să ne bucurăm că a venit PRIMĂVARA! Să ne bucurăm că trăim și să ne rugăm lui Dumnezeu să trecem cu bine peste această situație. Să fim recunoscători pentru tot ce avem și încrezători că TOTUL VA FI BINE!

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2020

 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Instituțiile din Saligny au fost dezinfectate

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin montează dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor

  Administratie locala
 • Siguranța cetățenilor comunei, importantă pentru primarul Magdalena Neague

  Administratie locala
 • Primarul, Reșit Taner alături de locuitorii din comună

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771