Saraiu, o comună europeană

Ianuarie 2020, Lăcrămioara Chiriță

Administratie locala

Comuna Saraiu s-a transformat în ultimii ani! Secretul a fost și este  atragerea fondurilor europene și guvernamentale. Însă, ca toate investițiile să se realizeze a fost și este nevoie de muncă, voluntariat, devotament și consecvență, abilități de care au dat dovadă primarul Dorinela Irimia alături de echipa Primăriei și dar și de Consiliul Local.
Edilul, Dorinela Irimia, dar şi toată administraţia locală, întreaga familie Saraiu, se ghidează în activitatea destinată dezvoltării comunei după deviza “Fapte, nu vorbe!” 
Printre prioritățile edilului din acest an se numără: finalizarea sediului primăriei și a lucrărilor privind reabilitarea totală a căminului cultural. De asemenea în acest an se vor încheia și lucrările de reabilitare și modernizare a dispensarului din localitatea Saraiu dar și cele de la grădinița din localitatea Dulgheru. 
În timp ce unele investiții se află în lucru altele noi vor fi demarate în perioada următoare, este vorba despre construirea a două case mortuare în Saraiu și Dulgheru.
Pentru a se alinia normelor UE și legislației în vigoare, autoritățile au decis construirea a două case morturare din comuna Saraiu. Acestea vor asigura servicii pentru toți locuitorii, indiferent de religie. Valoarea investiției este de 425.000 de lei, iar banii sunt asigurați de la bugetul local. 
„Consider că aceste amplasamente reprezintă o necesitate pentru locuitorii comunei. Lucrările vor fi demarate pe 15 martie la casa mortuară din Dulgheru, în perioada următoare vom emite autorizația de construire. Pentru casa mortură din Saraiu ne aflăm în faza de obținere a avizelor”, a precizat Dorinela Irimia, primarul comunei.
Casa Mortuară, construită în apropierea bisericii Saraiu, va avea o suprafață totală de 163 de metri pătrați, și va cuprinde o sală de așteptare, două camere mortuare și două grupuri sanitare. Cealaltă Casă mortuară se va construi în curtea bisericii Dulgheru. Familiile vor avea la dispoziție și un spațiu de 130 metri pătrați, dotat cu frigider și utilități ce vor permite pregătirea celor necesare. Totodată, casele mortuare vor fi dotate și cu un capac frigorific pentru sicriu și mobilier.
„Împreună vom deveni o comună europeană! Echipa Primăriei, alături de Consiliul Local Saraiu, prin multă muncă, dăruire și abnegație, a reușit să schimbe imaginea localității Saraiu”, sunt cuvintele primarului Dorinela Irimia, adresate locuitorilor din familia Saraiu.

Articole din editia din data de Ianuarie 2020

 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Administratie locala
 • Amalia Niţă a obţinut primele titluri pentru boxul feminin din Medgidia

  Administratie locala
 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771